Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21
    Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

tjaaa... tyle co manfrotto - czyli oryginał - jest 2 x droższy:((
    nie pamiętam cen...statyw chyba ok 500, głowica 255...
    mój kolega kupił jakieś pół roku temu...i błogosławi go co jesetśmy na foceniu...mówi "...myślałem, ze mam kiepski obiektyw, a okazało się, że to ręce się tak trzęsą...:))"

co do pokrowca...jest dosyć wygodny i nosi się całkiem dobrze, a jak już wyjmiesz i ustawisz, to ani drgnie...kupił bym go ale ja potrzebuję takiego co nie ma blokady na nogi i ma odwracalną głowicę...no i udźwig min 4kg - a taki w rozsądnych pieniądzach trudno znaleźć...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

no właśnie, nie porównujmy wszystkiego z Manfrotto bo to niestety inna kategoria cenowa... to tak jakby ktoś zapytał o aparat kompaktowy do 2000 zł a wszyscy "Kup D70"
    Pytanko do posiadaczy Sherpy 600n, czy ten statyw nie ma poziomicy? Bo jakoś nie doszukałem się nigdzie informacji na ten temat, a na fotkach też zbytnio nie widac
    Nikony

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

zapomnij w statywie o poziomicy...to zabawki...poziomujesz dolną krawędzią wizjera i jest ok:))
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ryan
    no właśnie, nie porównujmy wszystkiego z Manfrotto bo to niestety inna kategoria cenowa... to tak jakby ktoś zapytał o aparat kompaktowy do 2000 zł a wszyscy "Kup D70"
    Pytanko do posiadaczy Sherpy 600n, czy ten statyw nie ma poziomicy? Bo jakoś nie doszukałem się nigdzie informacji na ten temat, a na fotkach też zbytnio nie widac
    Nie nie ma poziomicy, bo to nie ta glowica. przy 600n masz tylko jedna blokade, ktora blokujesz ruch we wszystkie trzy strony.
    osobiscie jeszcze nie mam sherpy, przygladalem sie 450n w MM (teraz czekam na 750n ciekwe co to za cudo) i ta glowica mi bardzo do gustu przypadla. Szybko, latwo i pwenie mozesz przekadrowac zdjecie, a z glowica 3D? masz trzy pokretla, kazde blokuje ruch w inna strone. Kwestia gustu. A poziomice i tak tylko do panoramy uzyjesz raz na sto lat, no chyba ze chcesz focic panoramy.
    Teraz czekam
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glisek
    teraz czekam na 750n ciekawe co to za cudo)
    Doczekałes się moze, jak oceniasz ten model??

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice szczecina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    poziomujesz dolną krawędzią wizjera i jest ok)
    a jak ktoś ma krzywo wklejoną matrycę

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glisek
    Nie nie ma poziomicy, bo to nie ta glowica. przy 600n masz tylko jedna blokade, ktora blokujesz ruch we wszystkie trzy strony. osobiscie jeszcze nie mam sherpy, przygladalem sie 450n w MM (teraz czekam na 750n ciekwe co to za cudo:)) i ta glowica mi bardzo do gustu przypadla. Szybko, latwo i pwenie mozesz przekadrowac zdjecie, a z glowica 3D? masz trzy pokretla, kazde blokuje ruch w inna strone. Kwestia gustu. A poziomice i tak tylko do panoramy uzyjesz raz na sto lat, no chyba ze chcesz focic panoramy.
    Teraz czekam
    ale czy ten statyw nie jest za lekki...jak założę aparat 560g + 1580g obiektyw + zawieje nawet lekki wiaterek, to już będzie chodził, zwłaszcza na długiej rurze...

Domyślnie

Tak, wreszcie sie doczekalem.
    W sumie calkiem sympatyczny statyw. Co najwazniejsze stabilny, moze moglby byc troche wyzszy, bo na maxa rozciagniety musze sie lekko przygarbic by zobaczyc co moj nikonik chce sfocic jest chyba o 10cm nizszy od 600n (gdzies tu ddMON chwalil sobie szejsetke)
    Jak dla mnie zaleta jest to, ze glowica chodzi bardzo precyzyjnie i nawet od biedy mozna robic panoramy, bo przy dokreceniu sruby blokujacej najpierw blokuje sie roch w pozycji wertykalnej a dopiero przy mocniejszym dokreceniu horyzontalnej.
    no wage tez ma sluszna bo troche ponad 2 kg (nie wazylem)
    A jeszcze jedna fajna cecha to to ze najnizsza pozycja to kolo 28 cm nad ziema.
    Na minus moim zdaniem: nogi skladaja sie z czterech czesci, wiec by go rozlozyc to trzeba troche tych blokad pomacac.
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    tjaaa... tyle co manfrotto - czyli oryginał - jest 2 x droższy(
    nie pamiętam cen...statyw chyba ok 500, głowica 255...
    mój kolega kupił jakieś pół roku temu...i błogosławi go co jesetśmy na foceniu...mówi "...myślałem, ze mam kiepski obiektyw, a okazało się, że to ręce się tak trzęsą...)"
    To manfrotto tak ceny podniosło Za 190pro b nie dalej jak pół roku temu dałem cos 390zł. W kompecie z głowicą 141RC ponizej 600 mnie to uczyniło, bo jeszcze jakis śmieszny rabat dostałem i kartę zniżkową na poczet przyszłych zakupów.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

no wiesz...2kg statywu - kontra 2,14 aparatu nie licząc wiatru...no nie wiem...nie wiem...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów