Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Co do sportu ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lacha Zobacz posta
    sa na forum tacy co mowia ze na rowni z 70-200 VR
    jak nie lepszy...
    i absolutnie żadnych problemów z BF/FF, chyba że walnięty egzemplarz. Jak znajdziesz to bierz śmiało, są ostatnio często na aukcjach
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Tylko, że 3000 zł będę miał jak pożyczę od starszych 600 zł. Czy warto czekać do marca i władować prawie cała wypłatę na to szkło ??
    AF-S można braćw ciemno czy lepiej sprawdzić ?
    Jaka jest waga AF/AF NEW / AF-S ?
    Na alledrogo jest jeden af-s z Poznania do którego mam 80 km
    Ostatnio edytowane przez rychu_cmg ; 27-01-2008 o 21:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Tylko, że 3000 zł będę miał jak pożyczę od starszych 600 zł. Czy warto czekać do marca i władować prawie cała wypłatę na to szkło ??
    to zależy jak bardzo Ci potrzebny, masz 70-300VR a on jest zupełnie niezły; sprawdzić trzeba zawsze - jak każdy obiektyw, ale akurat o BF/FF byłbym spokojny
    aktualnie na alledrogo są dwa, jeden chyba od wizji, a drugi tańszy ale bez mocowania statywowego ( bardzo trudno je kupić )

AF dwupierścieniowy - 1300g
    AF-S - 1580g ( 1450g bez obejmy statywowej ), jest też dużo większy po założeniu tulipana
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    jesli POTRZEBUJESZ bardzo szybkiego, jasnego i ostrego szkle to moim zdaniem warto... bo to jest szklo docelowe.. kazde inne (no moze poza 70-200VR ) to szklo takie "po drodze" do 80(70)-200 AF-S
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

Potwierdzam słowa Lachy jak do sportu to AF-S 80-200 jest rewelacyjnym szkiełkiem . Szybkie, ostre i bardzo pancerne . Jesli mozesz sobie na nie pozwolic to tylko brac bo naprawde warto
    Ja juz sobie nawet VR daruje bo i tak VR do sportu nie wykorzystam a po co płacic za cos co mi niejest potrzebne tyle kasy.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Domyślnie

patrzylem na rozne aukcje z 80-200 af-s i mam troche obaw przed kupnem. tu peknieta szybka, tu otarcia, tu costam. nie balibyscie sie kupowac w ciemno takiego szkla? tak mysle, ze na ogol jak ktos sprzedaje to raczej mu ten obiektyw nie lezal na polce dla ozdoby tylko byl troche eksploatowany i zastanawiam sie jaka jest szansa, ze np. po miesiacu af-s umrze, albo mechanicznie jakies luzy wyjda, czy inny grzyb soczewkowy moze jadnak warto brac nowe 70-200 np. na kredyt jezeli dla kogos bedzie to podstawowe szklo. hmm, sam nie wiem. miedzy 3k a 6k to jednak spora roznica. moglo by wejsc nowe 70-200, wtedy stare stanieje :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    patrzylem na rozne aukcje z 80-200 af-s i mam troche obaw przed kupnem. tu peknieta szybka, tu otarcia, tu costam. nie balibyscie sie kupowac w ciemno takiego szkla? tak mysle, ze na ogol jak ktos sprzedaje to raczej mu ten obiektyw nie lezal na polce dla ozdoby tylko byl troche eksploatowany i zastanawiam sie jaka jest szansa, ze np. po miesiacu af-s umrze, albo mechanicznie jakies luzy wyjda, czy inny grzyb soczewkowy moze jadnak warto brac nowe 70-200 np. na kredyt jezeli dla kogos bedzie to podstawowe szklo. hmm, sam nie wiem. miedzy 3k a 6k to jednak spora roznica. moglo by wejsc nowe 70-200, wtedy stare stanieje :]
    Szkoda, że Polska jest tak debilnym krajem w którym nowy 70-200 VR kosztuje w okolicach 6300 zł, a w uwielbianych przez nasz rząd Stanach Zjednoczonych na nasze przy aktualnym kursie dolara kosztuje 4200 zł. Amerykanin pracuje na to szkło maksymalnie miesiąc (minimalne wynagrodzenie za godzine pracy w USA - 5,15 Dolara). A przeciętny Polak zapier**la na to szkło 6 miesięcy - rok. Gdzie tu logika ??
    Co do 80-200 AF-S to faktycznie od czasu do czasu pojawia się to szkło na allegro ale tu coś tam coś uszkodzone togo brak, tamtego brak a cena jaka jest taka jest czyli w okolicach 3600 zł. W dodatku sprzedawcy sprzedający te szkła wystawiają w tym samym czasie na aukcjach kilka podobnych szkieł (przykładowo 2x 80-200 AF NEW i 1X 80-200 AF-S) co pozwala przypuszczać, że te szkła są już mocno wyeksploatowane i pochodzą z jakiegoś komisu w zachodniej Europie.

Domyślnie

i w stanach chyba jeszcze dostaja 5 lat gwarancji od nikona. hmm, nie wybiera sie moze ktos niedlugo za ocean zeby jakies szkielko przywiezc?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    i w stanach chyba jeszcze dostaja 5 lat gwarancji od nikona. hmm, nie wybiera sie moze ktos niedlugo za ocean zeby jakies szkielko przywiezc?
    Na allegro często pojawią się 70-200 VR przywiezione zza oceanu za około 5000 zł

Domyślnie

ja polecam 70-200 sigma, nikkor albo cos w tym stylu

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów