Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Problem wielki to kropelki...

OK. teraz ja... swoje pierwsze zdjęcia na tym forum postanowiłam wystawić...
    swoje pierwsze zdjęcia z nikona d70s...

poczytałam troche tutoriale (m.in. ten autorstwa Elip'a i Hesji)... ale do ideału jeszcze daleko...

w ładniejszą pogodę poćwiczę portrety... teraz tylko radosna, wodna twórczość

1.

2.

D70s/Zenit/N 50mm 1.8D/N 28-80 3,5-5,6D/Jupiter 135

Domyślnie

Na 1 wygląda trochę jakby ci zachlapało obiektyw , 2 całkiem przyjemna - można by się nawet pokusić o kropa większego. Ogólnie podoba się . Sama ostatnio próbowałam coś zdziałać w temacie kropelkowym, ale wyszła mi jedna wielka kicha więc tym bardziej podziwiam .
    kupa sprzętu i tragarz

BLOG STRONA

Domyślnie

Na 1 troszku duzo plamek "przeszkadza"
    2 fajnie ,ale jak dla mnie to za szeroko - moze kwadrat?
    Czlowiek rodzi sie madry,pozniej idzie do szkoly,cale zycie sie uczy i umiera glupi.

Domyślnie

fakt-trudny to temat wiem, bo sam z nim walczę. Dwójka jest ok

Domyślnie

dziekuję za komentarze,
    szczerze powiedziawszy to sie troche bałam pierwszych ocen zdjęć na forum, mając nadzieję, że debiutanta nie ocenia się aż tak srogo
    wszystkie rady i spostrzeżenia biore sobie do serca i tym bardziej poczynię dalsze kroki w kropelakch

póki co...

3.

Domyślnie

jakas cisza dziwna nastała...

Domyślnie

Dwójka rewelacja! A kadr? Chyba lepiej tak jak teraz niż w proponowany kwadrat. Korona z kropli rozbryzguje się wszak na boki... więcej przestrzeni... ekspresji dzięki temu widać.
    Nikon D80, Nikon F50, Zenit, Nikkor AF-S 24-85 mm 3,5-4,5 G; Nikkor 28-80 mm 3,5-5,6 D; Nikkor 50 mm 1,8 D; Jupiter 135 mm 3,5; Nikon SB-24 Szukam kolejnego szkła

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

zdecydowanie 2, bardzo ciekawy cień w kształcie maski karnawałowej, ładna symetria,
    w 1, szkoda że "horyzont" pochylony ale ciekawe barwy
    SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2

Uprawnienia umieszczania postów