Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikkor 17-55 AF-S - Problem dziwny

Proste pytanie. Czy pokrętło ogniskowania na 17mm u was dochodzi do końca i ani drgnie. Dziś wpadł w moje ręce wątpliwy egzemplarz i na 17mm dosłownie ma luz. Jakby można było go przesuną o 1mm dalej. Niepokoi mnie to bardzo. Proszę o odpowiedzi tylko osoby które miały z tym obiektywem jakąś przygodę lub są w ciągłym posiadaniu. Pozwoli mi to wyciągnąć kolejny argument przy zwrocie. Obiektyw został zakupiony jako nowy w pewnej szanownej firmie a jest ewidentnie używany. Dosłownie godzinę temu paczka została odebrana i już wiem że tym razem udam się osobiście. Pomijam że dekielek tylni przezroczysty a nie czarny. Przedni wytarty, osłona od środka używana ewidentnie a szkła to wypadałoby przetrzeć chociaż.

Wszelkie porady jak im nawrzucać mile widziane.

Domyślnie

heh

no do 17-55 dekielek dają czarny
    to jest pewne , miałem 2 te obiektywy - wyleczyłem sie
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Obiektyw nie jest zły ale na dzień dzisiejszy mam suszoną głowę za to szkło. Ta firma mnie dobija!!! Dekielki wiem jakie powinny być. Już do tego też doszedłem. Próbowałem se wmówić.

Czy jest się sens leczyć z tego szkła. Z wadliwego bądź nie takiego jaki miał być stan faktyczny to tak. Póki co jestem poddenerwowany. Zastanawiam się nad zwrotem. Dopłacę parę stówek i wcisnę się w 24-70 a jak nie to zostanę z tym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plumis Zobacz posta
    Obiektyw został zakupiony jako nowy w pewnej szanownej firmie a jest ewidentnie używany.
    A mnie interesuje to szkło, mógłbyś napisać gdzie takie numery robią? (jeżeli nie tu to na PM)
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Podam może po poniedziałku bo wieże że się zwyczajnie pomylili! Mimo wszystko po zakończeniu problemu napisze co się wydarzyło. Cały czas myśle że to ich błąd i rozwiążą go równie szybko jak wzieli PLN ))

Domyślnie

Niby tak ale skucha na NOWYM sprzęcie?? Rozumiem ich wątpliwości co do n/u i bardzo różne interpretacje ale to przechodzi wszystko...Moja wizyta u nich i szybszy powrót z urlopu też...

PS. Mimo wszystko liczę że się zwyczajnie pomylili. Yo nie jest tak że coś w tym szkle jest ukryte ono jest zwyczajnie używane i po prostu ktoś nie spojrzał i dał takie dlatego liczę że będzie ok.
    Ostatnio edytowane przez plumis ; 26-01-2008 o 15:01

Domyślnie

to n/u to bardzo kontrowersyjne jest. Wydaje mi się, że sprzęt może być albo nowy albo po prostu używany i tyle
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Tylko ja kupiłem N czyli nowy. Za jakiś czas porobię fotki macro sami zobaczycie

Straciłem litość dla nich...

Domyślnie

Mój nie ma żadnego luzu na pierścieniu przy ustawieniu
    skrajnych ogniskowych. Dochodzi do 17 i koniec dalej
    się nie da ani pół milimetra.
    Pozdrawiam Beata

D300, D70s, N17-55, N80-200, T100/2.8, N50/1.8, SB-800, Raynox 250,

Uprawnienia umieszczania postów