Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Domyślnie

w sumie nic nowego nie wniosę pisząc że tamron 17-50, sam przymierzam się do niego i pewnie w ciągu tygodnia będę szczęśliwym posiadaczem Co do N 18-135 to oczywiście zgadzam się z przedmówcami i szczerze nie polecam! odnośnie 18-70 nie wypowiadam się bo w ręku nie miałem
    koniecznie napisz co kupiłeś
    pzdr
    D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8

autograf
    Gość

Domyślnie

Tia...
    Jak sprzedam D40. Bo narazie nie sprzedalem...
    Ehh..

Domyślnie

Co do 18-70, to na początek mogę go z czystym sercem polecić. Ponieważ teraz potrzebuję czegoś jaśniejszego to kupię raczej Sigmę (koledzy mnie przekonali )
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

Na NKP był swego czasu wątek o 18-135. Kolega wyjmował aparat trzymając za ten obiektyw i ....mocowanie zostało w aparacie Obiektyw jest ostry i ma spory zakres, ale plastikowe mocowanie to porażka.

Lepiej kupić 18-70 lub tamrona 17-50, ale tego ostatniego albo wcześniej przetestować, albo razem z body u Hestii - z prośbą o dopasowanie odpowiedniego szkła do body, tak aby uniknąć BF/FF.

Domyślnie

Co do szkiełka to nie będę oryginalny - T 17-50 , ew Sigmę, ja z wielu powodów wybrałem Tamrona.

Co do sprzedaży - ja za swój 18-135 w zeszłym roku dostałem 600 zł w sklepie, ale w rozliczeniu za inny (nowy) obiektyw o wartości znaczenie go przekraczającej - samego nie chcieli w ogóle kupić. Na Forum widziałem że N 18-70 chodzi po jakieś 600, a ze względu na gorszą opinię tego drugiego będzie znacznie trudniej za tyle, jeśli w ogóle ktoś kupi.
    Optycznie jest porównywalny z 18-70, (ciut słabszy) ale te wyższe zakresy to już porażka (więc po co je mieć) no i ten plastik. Mnie sie nic nie zepsuło w nim, ale z perspektywy oceniam go dość negatywnie.(zwłaszcza że po nim miałem w rękach kilka przyzwoitych szkieł..)

Jak tylko możesz, to kupuj od razu coś lepszego/jaśniejszego, ew 18-70. Na takiej zmianie zawsze coś stracisz.

autograf
    Gość

Domyślnie

Dzieki chlopaki za wyczerpujace i pelne wypowiedzi, decyzje juz podjalem. D80 wraz z 18-70. Teraz czekam na kupca mojej puchy.
    W przyszlosci pomysle jeszcze o jakims tele np 70-300VR, ale to w przyszlosci...
    Czyli jak znam zycie to jeszcze w tym kwartale hihi :P

EDIT: chyba decyzje podjalem, bo w watku dlaczego sprzedalem swoje szklo wielu userow pisze ze sie "kurzy" "luzy" etc.
    no i znow mam dylemata :-/
    Ostatnio edytowane przez autograf ; 28-01-2008 o 18:00

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HN70 Zobacz posta
    albo wcześniej przetestować, albo razem z body u Hestii
    chyba u hesji?

:P

Domyślnie

Z tego co wiem Hesja zakładu ubezpieczeń jeszcze nie prowadzi

autograf