Jeśli nie działa Ci niebieski przycisk Rescue i nie miałeś zainstalowanych sterów po wyjsciu ze sklepu to znaczy, że ktoś Cię oszukał.
Kolega rfryca dobrze radzi.
Szukaj
Jeśli nie działa Ci niebieski przycisk Rescue i nie miałeś zainstalowanych sterów po wyjsciu ze sklepu to znaczy, że ktoś Cię oszukał.
Kolega rfryca dobrze radzi.
Klejony D80.
Jeżeli lenovo robi tak jak poprzednio w laptopach IBM/Lenovo, to ta partycja jest nie do użycia dla użytkowników.
Mozna tylko odpalić w biosie przywracanie systemu i wtedy tylko użyte będą pliki z tej partycji.
Ale coś mi tu nie pasuje, bo kupując laptopa w takiej konfiguracji,
to system już powinien być wgrany (ja tak miałem) i nie ma żadnych płytek instalacyjnych.
Powinieneś tylko dostać małą karteczkę z info że jest to legalna kopia i naklejkę OEM pod spodem laptopa.
Poza tym sterowniki instaluje się za pomocą specjalnego narzędzia (software installer), które powinno zassać z internetu wszystkie sterowniki (tylko musisz mieć net), polecam to wygodne narzędzie, bo działa podobnie jak windosw update, tylko niestety trzeba je raz w miesiącu ręcznie odpalać.
Jeżeli jednak masz czysty dysk i samemu musisz zainstalowac software, to bym się mocno zastanawiał nad zwrotem do sklepu.
Oprogamowanie OEM powinno juz być preinstalowane przez sprzedawce i powinno dobrze działać (mieć wszytskie sterowniki).
Dodam tylko, że mam doświadczenie z lenovo sprzed 1,5 roku, może teraz już zeszli na psy jak ich IBM nie pilnuje.
Pierwsze przerobione thinkpady były naprawdę dobre, tych sprzedawanych teraz, nie jestem pewien.
SZARA KARTA
Skontaktuj się z nami