Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jeśli nie działa Ci niebieski przycisk Rescue i nie miałeś zainstalowanych sterów po wyjsciu ze sklepu to znaczy, że ktoś Cię oszukał.
    Kolega rfryca dobrze radzi.
    Klejony D80.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa - Elbląg

Domyślnie

Jeżeli lenovo robi tak jak poprzednio w laptopach IBM/Lenovo, to ta partycja jest nie do użycia dla użytkowników.
    Mozna tylko odpalić w biosie przywracanie systemu i wtedy tylko użyte będą pliki z tej partycji.
    Ale coś mi tu nie pasuje, bo kupując laptopa w takiej konfiguracji,
    to system już powinien być wgrany (ja tak miałem) i nie ma żadnych płytek instalacyjnych.
    Powinieneś tylko dostać małą karteczkę z info że jest to legalna kopia i naklejkę OEM pod spodem laptopa.

Poza tym sterowniki instaluje się za pomocą specjalnego narzędzia (software installer), które powinno zassać z internetu wszystkie sterowniki (tylko musisz mieć net), polecam to wygodne narzędzie, bo działa podobnie jak windosw update, tylko niestety trzeba je raz w miesiącu ręcznie odpalać.

Jeżeli jednak masz czysty dysk i samemu musisz zainstalowac software, to bym się mocno zastanawiał nad zwrotem do sklepu.
    Oprogamowanie OEM powinno juz być preinstalowane przez sprzedawce i powinno dobrze działać (mieć wszytskie sterowniki).

Dodam tylko, że mam doświadczenie z lenovo sprzed 1,5 roku, może teraz już zeszli na psy jak ich IBM nie pilnuje.
    Pierwsze przerobione thinkpady były naprawdę dobre, tych sprzedawanych teraz, nie jestem pewien.
    SZARA KARTA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rfryca Zobacz posta
    Ale coś mi tu nie pasuje, bo kupując laptopa w takiej konfiguracji,
    to system już powinien być wgrany (ja tak miałem) i nie ma żadnych płytek instalacyjnych.
    ...chyba, że kolega kupił takiego "data-wiped" laptopa, jak ja, to znaczy poleasingowego. Wtedy tej partycji nie ma i już
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów