"po wstępnym zapoznaniu się ze specyfikacją 30D zdecydowanie zgadzam się z Kaleidem. porządny aparat; praktyczny a nie onanistyczny"
Ba jak specyfikację ujrzałem i zestawiłem sobie znane mi niedoskonałości 20-tki to naprawdę spodobał mi się wręcz ten aparat![]()
Będzie mały fajny wygodny, szybki
Wchodzę tutaj a tu piana..., ale dobra zostawmy to...
Pisząc wcześniejsze posty nie wiedziałem o 17-55 i nie zastanowiłem się nad tym że z tej matrycy da się wycisnąć więcej...
Pomyślcie jeśli zrobią "kita" 30D+17-55 za 7 z hakiem(licze po cenach allegro)
To to będzie jebitnie dobry zakup.
Ciekawe jest to że Canon również wchodzi w crop...
Bo to że zostało 8 megapixeli to wcale(przynajmniej moim zdaniem) nie oznaka braku możliwości wypuszczenia nowej matrycy, ale patrzenie w przyszłość...( i dopiero perspektywa braku możliwości w przyszłości)
Bo co teraz 10mega za 18 miesięcy 12? a co za 3 lata? 14.
To bardzo dobrze że to wszystko zwolniło, bardzo dobrze bo będzie wreszcie walka tam gdzie trzeba.
Swoją drogą, ależ 5D pójdzie w duł teraz aż głowa boli...
Aha i jeszcze bo po prostu muszę to powiedzieć
Trzeba być chorym żeby 30D nazywać odgrzewanym kotletem analogicznym do d70-d70s.
Tam przecież zmienił się wyświetlacz i oprogramowanie Autofocus. A bufor ISO.
W erze analoga spokojnie coś takiego wystarczyło by do nazwania nowego modelu.
Żeby zrozumieć jak bardzo ergonomia i przyjemność pracy poszła zapewne w górę tego aparatu trzeba było mieć w rekach 20 i znać jej ułomności. Ja miałem i mogę powiedzieć że bardzo bardzoooo dopieszczono te body. Fajny aparacik się szykuje![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami