Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 86

Wątek: Canon 30D ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Konrad G.
    Fuj...kolejny plasticzny Canon...Hehe Canon przypomina mi trochę Fiata...co chwilę robią jakiś nowy model a i tak są to beznadziejne modele (są wyjatki ale bardzo bardzo rzadkie)
    Canon najwidoczniej osiagnal kres swoich mozliwosci technicznych, puszek nigdy nie umial robic, a teraz doszedl do sciany z matryca - nie udalo sie zrobic niskoszumiacej matrycy 10mpx z cropem 1.6

Duza szansa dla Nikona, D2X jest bezkonkurencyjny, D200 jest swietny, a przy tym duzo tanszy od przecietnego 5D z FF jako jedyna wartoscia dodana... Jak jeszcze Sony cos ciekawego w lecie pokaze, jak zapowiada, to ma szanse na te 20-25% rynku DSLR wlasnie kosztem Canona.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Nie wiem dlaczego canony są niby beznadziejne... 30D będzie dobrym aparatem, pewnie w niższej cenie niż 200D. Prawdę mówiąc, gdybym stał teraz przed wyborem, nikon czy canon brałbym... canona. 20D z ceną poleci na pysk więc moze będę myślal. Poza tym po co Wam więcej tych milionów? Jak chcecie mieć ich więcej to jest 5D. Jeśli i tu mało, to można zainwestowaś, zamiast w mieszkanie, w cyfrowy średni format
    30D będzie dobrą maszyna, taką jaką jest 20D.
    Canon 30D + BG-E2 + 17-40L f4 + Sigma 100-300f4 + 580ex + Shoe Cord 2

| www.maciejkuron.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    MzMarcin Ja powiem szczerze ze jednak spodziewalem sie canonowej odpowiedzi na d200 tzn duzy wizjer,nowy modul AF, moze wspolprace z MF itp.
    tez sie tego po cichu spodziewalem.

a to 30D co wypuscil Canon jest sygnalem, ze semi-pro o ambicjach onanistycznych maja sobie kupic 5D... i tyle

sam z siebie 30D nie jest zly, zwlaszcza jesli cena bedzie w okolicy 200~300$ powyzej 20D. ze spotem (dzieki Ci, o Canonie, za zejscie z piedestalu boskosci i udostepnienie tego "profesjonalnego ficzeru" biednym zuczkom ), wiekszym telewizorkiem, usprawnionym AF to calkiem ciekawa propozycja dla fotografow.

nie oceniajmy aparatu tylko z perspektywy onanizmu sprzetowego.

ale canon tak nie zrobil oni szykuja sie na sprzedaz chyba 5d
    poraz kolejny canona marketing naruca fotografowi co mu jest potrzebne
    dokladnie. aczkolwiek jest to w pewnym stopniu narzucanie wyboru onanistom spragnionym pikseli. w takiej postaci 30D tez sie nadaje do robienia zdjec. choc Ameryki nie odkrywa

takie krzaczki jak foldery, iso co 1/3 to juz w d70 byly , spot tez, to nad czym sie tu rozwodzic, dla mnie canon znowu pokazal ze ma najlpeszy marketing ale tym razem nie pokazal ze ma najlepsze matryce
    ilosc Mpix to jedna czesc historii, a ich jakosc to druga. chcialbym zobaczyc wydruk 40x60 z 30D i porownac go z D200. czy rzeczywiscie te 2Mpix robia ogromna roznice. nie wspominam o szumach, bo tematu nie lubie, ale nie zapominajmy, ze poki co tutaj Canon ma przewage

krotko podsumowujac: 30D jest kompletna kleska dla onanistow sprzetowych. po mojemu, to jest to wyrazny sygnal Canona dla tej grupy uzytkownikow, ze maja sobie kupic 5D, bo xxD nie bedzie "pakowana".

natomiast za jakies 1500$ to zupelnie ciekawy aparat. moze i nie jest pierwszej, elektronicznej swiezosci, ale nie zmienia to jego uzytecznosci

Domyślnie

akustyk niedoceniasz potegi marketingowej Canona !!!! oczywiscie kupia 5d a jak kupia 5d to wtedy zaczna znowu wrzucac w xxd , uwielbiam ten marketing oni to robia od lat

(oj chcialbym w ich dziale marketingu pracowac zrobil bym kariere i mial bym firmowe 1d mkII )
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    nie wspominam o szumach, bo tematu nie lubie, ale nie zapominajmy, ze poki co tutaj Canon ma przewage
    No podobno nie. Wiele zrodel testujacych twierdzi, ze szumi bardziej od D200 (brane sa pod uwage wszystkie rodzaje szumow), a w jednym miejscu to nawet twierdza, ze bardziej od D50:

5D szumi, tu nawet twierdza, ze bardziej od D50

"However, both the Nikon D2X and the new D50 have lower noise levels at ISO 1600."
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk

sam z siebie 30D nie jest zly, zwlaszcza jesli cena bedzie w okolicy 200~300$ powyzej 20D. ze spotem (dzieki Ci, o Canonie, za zejscie z piedestalu boskosci i udostepnienie tego "profesjonalnego ficzeru" biednym zuczkom ), wiekszym telewizorkiem, usprawnionym AF to calkiem ciekawa propozycja dla fotografow.
    w połowie marca dostepny w Stanach 1400$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Konrad G.
    Fuj...kolejny plasticzny Canon...Hehe Canon przypomina mi trochę Fiata...co chwilę robią jakiś nowy model a i tak są to beznadziejne modele (są wyjatki ale bardzo bardzo rzadkie)
    A jaki i w jakim wieku masz samochód ?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

jezu a moze to juz te czasy! gdy korpusy beda odrozniane ficzerami.. bo umowmy sie.. matryca 8-10mpix... baa nawet 6mpix jest dobra do A3.. jak potrzebujesz wiecej to znaczy ze mega z ciebie pro i taki sprzet jest wyzej.
    Iconography fucks with me
    You look great in bloodstains

D100/50mm1.8/85mm1.8/Lensbaby

Domyślnie

5D szumi, tu nawet twierdza, ze bardziej od D50

"However, both the Nikon D2X and the new D50 have lower noise levels at ISO 1600."
    są to jedynie Twoje pobożne zyczenia pn, najlepiej własnoręcznie przetestowac omawiane body i porównać. Powoływanie się na jakieś artykuły w necie jest deko naciagane . . .
    Na ISO 1600 według moich obserwacji 5tka bije no głowę każdy aparat który miałem okazję pstrykać (a przed zakupem 5tki widziałem i d2x i d200 w pracy studyjnej)
    No chyba ze testy robi sie w Jpegach, ale wtedy co to za test ?

A co do nowego 30d, no faktycznie wygląda to jak d70 > d70s upgrade, dziwna sprawa ...
    Wiele oczywiscie zależy od ceny . . . ale ja spodziewałem się 8 mpix FF w nowej puszce - a tu taki numer
    Ciekawa natomiast jest premiera nowego szkła Canon EFS 17-55 f2,8 , jesli będzie to jako kit do nowego 30d w rozsądnej cenie, to może skusić co poniekrótych - zakładając oczywiście że to szkło bedzie ładnie rysowac na pełnej dziurze

Domyślnie

antonjo, jesli rozsadna cena to 1150$ to jest w rozsadnej cenie

Canon sam sobie strzelil gola - narzucil tempo puszka co 1.5 roku i sie okazalo, ze nie maja juz technologii by zrobic lepsza matryce... druga sprawa ze 10 mp zabiloby sprzedaz 5d ...

kiedys ktos napisal na (forum lub prfc) sposob na zabicie myszki: (klienta canona)
    na jednym gwozdziu serek, na drugim szyneczka - pomiedzy zyletka
    podchodzi myszka do gwozdzikow raz patrzy sie na serek, raz na szyneczke, raz na serek, raz na szyneczke - a zyletka pracuje

dlatego tez canon nie wypuscil nowego body a zrobil jedynie face-lifting ("s" lub MK II)
    glupio jedynie wyszlo, ze pokazali to cudo jako nowy model...
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów