Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 86 z 86

Wątek: Canon 30D ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    He he, wiem, że masz oskomę na 30D z 10-22, ale cóż, w niczym nie zmienia to faktu, że 30D ma banding! wyraźnie go widać na tym samplu z nocnym krajobrazem, powyżej linii horyzontu w kanale czerwonym - banding, Panie, jak nic banding!
    nie wiem. widze cos sztruksikowatego na chmurkach w okolicach lewej krawedzi... struksiku albo czegos w rodzaju "morki" jak po skanowaniu offsetu...

ale nadal twierdze, ze to zdjecie jest do d... samo z siebie. 10-22 potrafi lepiej. a matryca w 30D pewnikiem od 20D sie wiele nie rozni

tak czy siak.... taki banding to mi, jesli moge nazwac rzecz po imieniu, generalnie wali. ja aparatami zdjecia robie, nie megapiksele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    He he, wiem, że masz oskomę na 30D z 10-22, ale cóż, w niczym nie zmienia to faktu, że 30D ma banding! wyraźnie go widać na tym samplu z nocnym krajobrazem, powyżej linii horyzontu w kanale czerwonym - banding, Panie, jak nic banding!
    nie wiem. widze cos sztruksikowatego na chmurkach w okolicach lewej krawedzi... struksiku albo czegos w rodzaju "morki" jak po skanowaniu offsetu...

ale nadal twierdze, ze to zdjecie jest do d... samo z siebie. 10-22 potrafi lepiej. a matryca w 30D pewnikiem od 20D sie wiele nie rozni
    O Boziuuu, jaja sobie robię, a ty się przejmujesz - zasyfione jest to zdjęcie od długiego naświetlania+kompresja jpeg i w tym szumie można się dopatrzyć wszystkiego - bandingu, aliasingu, moringu, Elvisa, Jima Morrisona i znaku rychłego nadejścia końca świata.

Domyślnie

O Boziuuu, jaja sobie robię, a ty się przejmujesz - zasyfione jest to zdjęcie od długiego naświetlania+kompresja jpeg i w tym szumie można się dopatrzyć wszystkiego - bandingu, aliasingu, moringu, Elvisa, Jima Morrisona i znaku rychłego nadejścia końca świata.
    Elvis zyje

wiem, ze sobie jaja robisz. ja tez bardzo chetnie przy okazji roznych onanizmow sie nie krepuje szkalowac fotografow ceglanych murow i lowcow wad pikseli... ale kazdy ma prawo miec takie hobby jak lubi

Domyślnie

Czornyj, czemu się dziwisz? Do historii fotografii już prawie przeszedłeś , jako tropiciel bandingu, to się chłopaki boją, że znów coś wykryłeś.
    Jacek

Domyślnie

a tam banding, banding, banding... Ma go 20D, 5D, D200, teraz 30D... Moda taka
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Dajcie spokój z bandingiem bo jak się upowszechni to górole w zakopcu na krupówkach go będą sprzedawać... się wtedy okaże, że cwany to i na bandingu kase zrobi...

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów