Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 86

Wątek: Canon 30D ;-)

Domyślnie

"po wstępnym zapoznaniu się ze specyfikacją 30D zdecydowanie zgadzam się z Kaleidem. porządny aparat; praktyczny a nie onanistyczny"
    Ba jak specyfikację ujrzałem i zestawiłem sobie znane mi niedoskonałości 20-tki to naprawdę spodobał mi się wręcz ten aparat
    Będzie mały fajny wygodny, szybki

Wchodzę tutaj a tu piana..., ale dobra zostawmy to...

Pisząc wcześniejsze posty nie wiedziałem o 17-55 i nie zastanowiłem się nad tym że z tej matrycy da się wycisnąć więcej...

Pomyślcie jeśli zrobią "kita" 30D+17-55 za 7 z hakiem(licze po cenach allegro )
    To to będzie jebitnie dobry zakup.

Ciekawe jest to że Canon również wchodzi w crop...
    Bo to że zostało 8 megapixeli to wcale(przynajmniej moim zdaniem) nie oznaka braku możliwości wypuszczenia nowej matrycy, ale patrzenie w przyszłość...( i dopiero perspektywa braku możliwości w przyszłości)
    Bo co teraz 10mega za 18 miesięcy 12? a co za 3 lata? 14.
    To bardzo dobrze że to wszystko zwolniło, bardzo dobrze bo będzie wreszcie walka tam gdzie trzeba.
    Swoją drogą, ależ 5D pójdzie w duł teraz aż głowa boli...

Aha i jeszcze bo po prostu muszę to powiedzieć
    Trzeba być chorym żeby 30D nazywać odgrzewanym kotletem analogicznym do d70-d70s.
    Tam przecież zmienił się wyświetlacz i oprogramowanie Autofocus. A bufor ISO.
    W erze analoga spokojnie coś takiego wystarczyło by do nazwania nowego modelu.
    Żeby zrozumieć jak bardzo ergonomia i przyjemność pracy poszła zapewne w górę tego aparatu trzeba było mieć w rekach 20 i znać jej ułomności. Ja miałem i mogę powiedzieć że bardzo bardzoooo dopieszczono te body. Fajny aparacik się szykuje
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

gdyby go chociaz uszczelnili troche, a tu nici. 20d troche spadnie z cena, ale ze 5d to juz bym nie liczyl (mimo wysokiej ceny jest pewnie jej warty).
    gadanie o szumach jest jak zwykle bez sensu i najlepiej sie pogodzic z tym ze nikon bardziej szumi.
    ogolnie to 30d wydaje sie byc bardziej dla nowych canonierow niz dla obecnych uzytkownikow 20d.
    a jak dla mnie odgrazanie sie na zmiene systemu jest wrecz smieszne, pewnie ze chcialbym miec gladkie iso1600, ale mam za duzo gratow do nikona i po prostu (niestety) nie warto
    sorry...musialem sie wyzalic

ps. a teraz ide na dp sie posmiac
    Andrzej

Domyślnie

MzMarcin, nie powiem - zaczalem sie zastanawiac nad C - ale na pewno nie w tym roku.... 17-55 kosztuje 1150$ wiec nie bedzie w zestawie za 7.000 zl - nie ma szans....

poza tym - 17-55 ma "ciekawa" konstrukcje 19 szkiel w 12 grupach - to BANKOWO bedzie gorsze szklo - fizyka robi swoje....
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

Jeśli będą sprzedawali to w dobrej cenie w kicie z 30d (jak 20d + 17-85) to taka cena jest jak najbardziej realna.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

zkruk,
    "poza tym - 17-55 ma "ciekawa" konstrukcje 19 szkiel w 12 grupach - to BANKOWO bedzie gorsze szklo - fizyka robi swoje...."
    Dobrze kombinujesz po tych samplach widać że nie jest to półka stało świetlnych nikorów
    To nie L w końcu…
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MzMarcin
    Dobrze kombinujesz po tych samplach widać że nie jest to półka stało świetlnych nikorów
    ktorych samplach?
    bo przeszukalem kilka stron z zapowiedziami Canona i nie znalazlem

Domyślnie

ja tez poprosze o linka....

BTW: Nikonowski 17-55 ma 14 szkiel w 10 grupach (wg http://www.kenrockwell.com/nikon/1755.htm) - choc na stronie Nikona doliczylem sie 15 szkiel w 9 grupach - ale moze liczyc nie potrafie
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk
    poza tym - 17-55 ma "ciekawa" konstrukcje 19 szkiel w 12 grupach - to BANKOWO bedzie gorsze szklo - fizyka robi swoje....
    No dobrze, tylko skąd wniosek że to źle wróży temu obiektywowi? Że się jako nieuleczalny humanista zapytam?

Domyślnie

im wiecej soczewek tym wieksze nieostrosci, im wiecej grup soczewek tym wiecej aberacji

tak upraszczajac :]
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk
    im wiecej soczewek tym wieksze nieostrosci, im wiecej grup soczewek tym wiecej aberacji
    ale bez odpowiedniej ilosci soczewek nie da sie obiektywu dostatecznie skorygowac. takze i w ta strone nie mozna przesadzic

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów