Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
    Piotr_ek
    Gość

Domyślnie Lublin ul. Jezuicka

Tak sobie wyskoczyłem na foto i wypatrzyłem taki kadr. Przepalenia celowe bo moim zdaniem dodają jakby uroku.

Domyślnie

Fajne tylko niefajny blik po prawej na niebie.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Sugerujesz przyciemnienie tego jakże istotnego punktu ?

Domyślnie

jak dla mnie przekontrastowane, przynajmniej o połowę
    obróbka na nie, a kadr ciekawy, do przyjęcia

Domyślnie

Kadr ciekawy, blik nie przeszkadza. Jedynie trochę razi to "rysunkowość" (jak się ładowało to myślałem że to grafika)
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Nadal blim mnie mierzi bardziej od anteny, lecz całość też za graficzność na duże tak. Nie wszystko musi być gładkie. Kto w nocy na Jezuickiej bywa ten wie że to szorstka ulica. Taką właśnie ukazałeś szorstką, fakturową tajemniczą.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Rzeźbiłem to na różne sposoby. I tylko tak mi się podobało. Jest to ponura ulica, nic się na niej nie dzieje więc pomyślałem sobie, że czas do zmienić. Założyłem koncepcję przy wykonywaniu foto, że pokażę to w silnym kontraście tak by coś w tym kadrze się działo

ruqasz
    Gość

Domyślnie

no kadr taki sobie. generalnie problem polega na bałaganie straszliwym. tematyka to tez taki ciezki temat tutaj. generalnie to kanał .
    obrobka naswietlenie itd itd w sumie ok. blik nie przeszkadza. pozdrawiam!

Domyślnie

To nie jst zdjęcie nijakie czy obojętne i to juz jest dobre
    Uważam, ze jest ładnie skadrowane i skomponowane. I chociaż zamiar autora i przesłanie, wyznane powyżej jest jasne i logiczne, niemniej jednak obróbka moim zdaniem jest zbyt agresywnie kontrastowa.

Tutaj ginie wiele ciekawych szczegółów, (np kosz na smieci), które te zdjęcie mogłyby ładnie dopełnić.
    Zatem potencjał wyjściowy bardzo obiecujący i wiele wariantów tego zdjęcia mozna by pokazac (łacznie z kolorem)
    Przy okazji taka uwaga - pamietam ze szkoły, ze dla podkreslenia efektu recytacji, kazano wiersze dramatyczne mówic cicho, a spokojne - głośno.
    Podobnie obskurny zaułek mozna pokazać pieknie i kolorowo, a nową galerie sklepów - obskurnie.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów