Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Domyślnie

I na taka odpowiedz czekalem, dzieki grafot

Domyślnie

Prosze bardzo. Ciesze sie, ze moglem pomoc. A co do ladowarek, to polecam zainwestowac w stacjonarna (bo duza) porzadna ladowarke mikroprocesorowa z mozliwoscia rozladowywania oraz niezaleznego ladowania na kazdym z kanalow. Jedna z najlepszych jest wspominana tutaj BC-900 firmy TechnoLine lub jej tanszy i ubozszy ciut brat BC-700. A do torby polecam kupic tez mikroprocesorowa z niezaleznymi kanalami i mozliwoscia wpiecia sie w samochodzie pod zapalniczke. Ja mam np. GP PowerBank Travel. I taki zestan posluzy na lata.

Domyślnie

Ja mam taką http://www.allegro.pl/item306414831_...700_aa_4x.html można ładować nawet jeden akumulatorek.
    Ostatnio edytowane przez Wojteksw ; 13-02-2008 o 18:38
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    proponuje kupic ladowarke ktora laduje kazda baterie oddzielnie np bc-700 lub bc-900
    i po klopocie
    Ja tak właśnie robie z 700-tką. Mam 10 aku firmowych - technoline, były z ładowarką i jestem zadowolony. Ładuje 2x po 4 aku i później raz dwa aku. Bateryjki całkiem przyjemne - ostatnio ok. 350 błysków, w tym ok. 150 na pełnej mocy SB-800.

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

Od roku BC-700 i po kłopocie
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

Domyślnie

ja jak mi przyjdzie SB-800 to kupię po prostu 5 kompletów po 4 baterie i zrobię z tego 4 komplety po 5 baterii. Kupię po prostu wszystkie baterie takie same o tej samej pojemności tak abym mógł je mieszać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ezin Zobacz posta
    ja jak mi przyjdzie SB-800 to kupię po prostu 5 kompletów po 4 baterie i zrobię z tego 4 komplety po 5 baterii. Kupię po prostu wszystkie baterie takie same o tej samej pojemności tak abym mógł je mieszać
    A ja mam każdy komplet innej firmy i staram się, by inaczej wyglądały, by się właśnie nie mieszały przy szybkiej zmianie, wygrzebane z przeznaczonej do tego kieszeni w torbie reporterskiej.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

no i mi może powiecie, że zawsze macie przy sobie te 3 albo 4 komplety :/ ja mam dwa komplety eneloop po 4 baterie i jest wystarczająco, a ten pojemniczek raz zamocowałem do lampy zaraz po zakupie, ale tylko z ciekawości
    jeżeli nie robi się za często serii to 4 akumulatorki wystarczają w zupełności
    D80, Tk 12-24/f4, T 17-50/f2.8, Tk 50-135/f2.8, N 70-300G

Domyślnie

Mam trzy komplety. Dodatkowo w aucie jeździ zawsze paczka baterii (6 szt), jakby co. No i teraz jeszcze dojdą baterie do gripa...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Ja sie zastanawiam nad lampą, bo musze kupić, dziwi mnie to że nie zrobiono lamp na baterie takie jak w aparatach, chyba że się mylę?
    Ładowanie "paluszków" to beznadzieja wedlug mnie i jesli mialby wyjsc nowy model lampy to powinien wyjsc na baterię taką jakiej używa sie w modelach Dx i bylby problem z glowy... czy są jakies "łączone" baterie w jeden akumulator czy inne systemy zeby bylo wygodnie? np.

5 bterii złączonych w jedną "paczkę" tak żeby pasowala do lampy i jakas ladowarka ktora ladowalaby tą baterię.
    D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
    | tobiks flickR

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów