Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Wyzwalanie wiekszej ilosci lamp na kablu

Witam,
    Tym razem ja mam mały dylemat. Otóż, załóżmy, że mam dwie lampki studyjne i obie muszę wyzwalać z kabla synchro. Pomijam już kwestię technicznego połączenia tego, bo w sumie można od kostki synchro ciachnąć kabelek i dosztukować rozjazd do drugiej lampy. Ale czy w kwestii elektryki i napięcia wyzwalania to bezpieczne posadzić dwie..no może trzy lampy na kablu synchro na stopce body ?
    Pozdrawiam,
    ArS

ps. czy w NP dostanę kabelek wyzwalający sb800 poza body i jak to cenowo chodzi ? bo nie mogłem sie do nich dodzwonić w piątek.
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

SC-17
    SC-28
    SC-29

W NP nie dostaniesz, bo nie prowadzą sprzedaży detalicznej
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

oznaczenia to ja znam w koncu mam manuala do 800tki.. a nie ma jakichs..powiedzmy..niezaleznych producentow takich kabelkow ?
    A co z tymi "wieloma" lampami na kostce ? To ok elektrycznie bedzie ?
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars
    o w koncu mam manuala do 800tki..
    To tam jest napisane jak i ile mozna błyskogratów łączyć. Tylko po co skoro jest coś takiego jak fotocela.
    a nie ma jakichs..powiedzmy..niezaleznych producentow takich kabelkow ?
    Nie spotkałem się z czymś takim, a zdałoby się.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Fotocela jest istotnie. Ale tak, w tamtych studyjnych fotocela odpali na pierwszy blysk. Tymczasem ustawienie rowniez 800tki jako niby studyjna gdzies z boku wiaze sie z odpalaniem jej w commandermode i trybie remote, a wowczas jest tak w praktyce ze ze swiatla sterujacego najpierw odpalaja sie lampy co to maja normalne fotocele a na koncu blyska 800tka.. dlatego wiesz, kombinuje z tymi kabelkami.

Domyślnie

Fotocela jest istotnie. Ale tak, w tamtych studyjnych fotocela odpali na pierwszy blysk. Tymczasem ustawienie rowniez 800tki jako niby studyjna gdzies z boku wiaze sie z odpalaniem jej w commandermode i trybie remote, a wowczas jest tak w praktyce ze ze swiatla sterujacego najpierw odpalaja sie lampy co to maja normalne fotocele a na koncu blyska 800tka.. dlatego wiesz, kombinuje z tymi kabelkami.
    O widzę że kolega jednak nie doczytał tego manuala
    Proponuje poszukać pod hasłem SU-4.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

SU-4.. hmm..istotnie... thx

Domyślnie

powiedzcie mi tyko czy D70 mozna odpalic sb800 z manuala tak aby dwie lamby braly udzual w ekspozycji a co za tym idze zeby nie bylo opoznienia na spust migawki...???????
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Uprawnienia umieszczania postów