Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Domyślnie Odp: Jaka drukarka format 30x45 ?

Po pierwsze - Epson R2400 został zastąpiony modelem 2880. Po drugie - znacznie taniej można zakupić HP 8850 lub 9180, które są chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem, z uwagi na największą pojemność pojemników z tuszem. Niestety - zarówno Canon, jak i Epson mają lilipucie tuszyki 13ml, W Hapkach są kasety o dwukrotnie większej pojemności.

Jak zwykle polecam lekturę testów z tej strony:
    http://www.photo-i.co.uk/Menus/reviews.htm

Domyślnie

O.K. Czornyj, ale cena kartridży do hapeka też jakby prawie 2x większa... Ja główkowałem przez tydzień, czytałem wszystko co się da na necie i zamieniłem C**ona 4300 (przyzwoity do albumu rodzinnego) na Epsona 1400 (cena ~1k PLN). Po wyłączeniu "psujek" i drukowaniu bezpośrednio do przestrzeni profilu nie mogę dojść do siebie... chyba nie będę mógł spać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafiosso Zobacz posta
    O.K. Czornyj, ale cena kartridży do hapeka też jakby prawie 2x większa... Ja główkowałem przez tydzień, czytałem wszystko co się da na necie i zamieniłem C**ona 4300 (przyzwoity do albumu rodzinnego) na Epsona 1400 (cena ~1k PLN). Po wyłączeniu "psujek" i drukowaniu bezpośrednio do przestrzeni profilu nie mogę dojść do siebie... chyba nie będę mógł spać
    Pamiętam, jak lata temu zobaczyłem po raz pierwszy wydruk z pierwszego Epsona Photo - to był taki szok, że natychmiast poleciałem, i kupiłem swego pierwszego Epsona Photo EX. Trzeba było widzieć minę fotografa, który żył w przeświadczeniu, że drukarka nie jest w stanie wyczarować czegoś o jakości odbitki - biedak nie wierzył że to wydruk, był przekonany, że to jakiś szatański żart, nawet napis "Epson" na rewersie papieru nie był w stanie go przekonać. Gdy w końcu na jego oczach wydrukowałem mu to zdjęcie gość patrzył na to z autentycznym przerażeniem, niczym na jakiś akt świętokradztwa... To dopiero były śmieszne czasy!

Domyślnie

Ja kupiłem miesiąc temu epson stylus pro 3800 - jakość druku na orginalnym papierze epsona premium glossy jest po prostu powalająca.. od dobrej odbitki nie do odróżnienia... BTW czy Ktoś może wie gdzie można kupić do tej drukarki kasety na tusz z czipami samoresetującymi - orginały kiedyś się skończą a wkłady drogie więc lepiej napełniać tuszem z 4800ki..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ja kupiłem miesiąc temu epson stylus pro 3800 - jakość druku na orginalnym papierze epsona premium glossy jest po prostu powalająca.. od dobrej odbitki nie do odróżnienia... BTW czy Ktoś może wie gdzie można kupić do tej drukarki kasety na tusz z czipami samoresetującymi - orginały kiedyś się skończą a wkłady drogie więc lepiej napełniać tuszem z 4800ki..

Ja kupiłam pojemniki na eBayu, chipów samo resetujących w sprzedaży nie ma resetera zresztą też, ja po tym jak kupiłam i okazało się że reseter nie działa dostałam od sprzedawcy 60 chipów jednokrotnego użytku, jedynie co możesz w tej chwili kupić to taki zestaw http://www.amazon.com/3800-Continuou.../dp/B001BUOIZQ
    na ebayu do dostania za 650 i tankować z 4800
    Pozdrawiam

Domyślnie

A co sądzicie o Epson R1900? Mnie również interesuje format o wielkości do A3 (A3+), w zasadzie odbitki dla potrzeb rodzinnych, czasem może coś większego "na ścianę". Doczytałem się że zastosowano w niej technologię druku micro-piezo. Ktoś wie co to znaczy?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów