Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie Jaka drukarka format 30x45 ?

Ten dział taki poważny, że strach o coś pytać
    Ale co tam...
    Nadszedł następny etap. Z różnych wypowiedzi wynika, że zdecydowanie lepiej jest drukować. Tylko czym? Interesuje mnie format do 30x45.
    Może już ktoś rozeznawał ten temat i poda jakieś wskazówki, linki, przemyślenia?
    Poświęciłem 2 godziny na google, ale nic się nie rozjaśniło
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Wybór jest prosty- Epson, a jaki model to do formatu dopasuj
    Najstarsze miasto w Polsce Kalisz w obiektywie. Zdjęcia różniaste

Domyślnie

R 2400 i długo, długo nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patyk Zobacz posta
    Wybór jest prosty- Epson, a jaki model to do formatu dopasuj
    Czego szukać, jakieś zasadnicze lub szczegółowe różnice między 1400, Hi-Gloss, Hi-Gloss2, UltraChrome™ K3. Czy to marketingowy bełkot, czy im drożej tym lepiej?
    Odpowiedź pewnie jest jedna, czym drożej, tym lepiej, ale lepiej jest niewiele
    Wini

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    R 2400 i długo, długo nic...
    Poważnie? Taki staroć z 2005?
    Dzięki za ukierunkowanie
    Wini

Domyślnie

Popatrz sobie na jakość wydruków, chyba Zbigniew miał jakieś testowe. Do tego papierek Fuji albo Ilforda (pearl jest świetny) i masz laba w domu Fakt, że drogawy w eksploatacji, ale coś za coś. Z Mediokonu (dystrybutor Ilforda) mamy kogoś na forum.

Domyślnie

Ta drukarka używa techniki którą stosuje się sprzęcie pracującym w labach, K3 daje dobre wyniki.
    A może nasz wróg http://www.atramentowe.centrumdruku....xma_pro9500.cd
    Cena za jeden wkład to 41zł idzie ich tam 10szt czyli 410zł według specyfikacji powinno starczyć na 1150 kartek 5% A4
    Wolę założyć wariant 500szt A4 czyli 410/500 wychodzi po 0,82zl/A4 1,64zł za A3 do tego papier 2zł w porywach 3zł za A3
    Wychodzi, że koszt materiału na wydrukowanie fotki A3 wynosić będzie około 3,64 do tego amortyzacja drukarki 10tyś arkuszy A3 bo w końcu domowa, więc do tego czasu wyprodukują lepszą, czyli 0,29zł
    Nie wiem czy czegoś nie pominąłem, ale mi wychodzi, że całkowity koszt wydrukowania 1 strony A3 wynosić będzie 3,93zł to daje połowę ceny labu.
    Mam drukarkę A4 1pl 9600/2400dpi Canona i drukuje REWELACYJNE odbitki na papierze Cansona 5760dpi po wydrukowaniu 300 ark i skalkulowaniu kosztów wyszło mi że za A4 cena całkowita wynosi 4,20zł więc jest całkowicie prawdopodobne, że i tu może się zgadzać, albo nawet korzystniej wyjdzie.
    Ostatnio edytowane przez tomajk ; 20-01-2008 o 00:09
    http://www.krupienko.pl/galeria/

sv
    Gość

Domyślnie

Hp 9180

Domyślnie

Swego czasu Epson naprawdę deklasował konkurencję. Pamiętam chwilę, kiedy lata temu zobaczyłem wydruk z pierwszej Epsonki Photo EX - nie mogłem uwierzyć własnym oczom. Natychmiast poleciałem i kupiłem sobie to cudo! Miałem zaj.....ą zabawę, kiedy pokazywałem wydruki "starym fotografom" - nikt nie wierzył, że jest to wydruk z drukarki, wszyscy byli do końca przekonani, że robię ich w wała i że pokazuję im zwykłą odbitkę

Teraz już wcale nie jestem tego taki pewien, czy Epson nadal jest 8-mym cudem świata - konkurencja nie śpi, pojawia się cholernie dużo nowych drukarek Canona i HP, które przynajmniej zdają się być ciekawe. Tak czy owak - już łaaadnych kilka lat temu te drukarki były całkiem niezłe, więc raczej trudno się będzie rozczarować

Dobrą stroną Epsonek jest to, że są to rozwiązania znane i sprawdzone, mniej więcej wiadomo czego po nich można się spodziewać, zakorzeniły się na rynku i np. producenci papierów mają do nich gotowe profile, są różne ciekawe programy, itd. itd.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 20-01-2008 o 00:31

Domyślnie

no to proszę :

http://ocm.pl/news/view/Epson_Mistrz...matu_2007.html

Wini - drukujesz mało - kupujesz Epson R2400 , jeśli drukujesz dużo - kupujesz Epson Stylus Pro 3800 - ze względu na niższe koszty wydruku, amen

p.s. HP 9180 imho nie jest dobrym rozwiązaniem. ma problemy z wydrukami na wysokogramaturowych papierach - sprawdzone organoleptycznie na kilku egzemplarzach....

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów