Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Iza wojowniczka

Domyślnie Iza wojowniczka

mam nadzieje ze pasuje do tego dzialu jesli ktos mogby mi udzielic jakis rad w kwesti wycinania modelki z kiepskiego tla bylbym zobowiazany

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 10-02-2025 o 12:19 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
    d200 | Nikkor 50 1.8 | Mir 24 2/35 | Exakta 500/8 | SB 24
    www.kuba-staniecki.pl
    www.studio13.org.pl

Domyślnie

Sorry stary, infantylne to strasznie :/ "Tatuaż" wygląda jak skrobany markerem, całość skóry jakaś taka zblurowana, pas opinający piersi tak je spłaszczył i zdeformował, że aż boli patrzeć... I ten drugi cienki pasek materiału przeszkadza. Światło płaskie jak deska do prasowania... Nie bierze mnie :/

Jak zwykle pozostaje uśmiechnąć się na modelkę, która jest ładna
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Ładna modelka .

Przyczepił bym się do kadrowania (ucieta ręka ) i cieni które wydają mi się chyba za mocne .
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Nie za bardzo... patrząc na fotkę mam wrażenie jakby prawej piersi w ogóle nie było

Domyślnie

Elementy obłe (cóż za paskudne słowo) najlepiej wycinać przy pomocy piórka, ale z tego co widzę to tu miałeś największy problem z włosami - jest taki filtr w CS3 (nie pamiętam czy w poprzednich też, bo wcześniej nie używałam) nazywa się "wydziel" - nawet fajnie się sprawdza, tylko trzeba używać tych "inteligentnych opcji". Ewentualnie możesz zaznaczyć różdżką i rozmyć brzegi , ale przypuszczam, że takie rozwiązanie cię nie satysfakcjonuje.

Pozdrawiam
    kupa sprzętu i tragarz

BLOG STRONA

Domyślnie

Pomijajac już swiatło to mam wrazenie,że modelka została niekorzystnie ustawiona.Co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości bo znam ją osobiście to niekorzystne ustawienie sprawiło,że Iza ma coś na kształt brzuszka,a zaręczam,że tak nie jest.Zresztą zdjęcia Janusza pokazują to wyraźnie.
    Tym samym kolego Tarkin czekam i pewnie nie tylko ja na coś ciekawszego z tej sesji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tarkin Zobacz posta
    jesli ktos mogby mi udzielic jakis rad w kwesti wycinania modelki z kiepskiego tla

moim ulubionym sposobem są dwie warstwy rozdzielone maską
    po wstępnym (dowolnym automatycznym) wydzieleniu interesujących przestrzeni
    malujesz po takiej folijce do woli, różnego poziomu przezroczystościami czy miękkościami pędzli
    przy odrobinie wprawy błyskawicznie decydujesz co przykrywasz - co odkrywasz
    jest to działanie pracochłonne, ale dla tych, którzy lubią pełną kontrolę najlepsze

PS
    jeśli w jednym poście mówią Ci "światło płaskie" a w drugim "cienie wydają się za mocne" - to masz twardy orzech do zgryzienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tarkin Zobacz posta
    ...rad w kwestii wycinania modelki z kiepskiego tla bylbym zobowiazany
    Nie fotografować na kiepskim tle Najlepszy sposób...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

wiec inne spojrzenie na temat.
    kazda uwaga jest na wage zlota wkoncu jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 10-02-2025 o 12:20 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
    d200 | Nikkor 50 1.8 | Mir 24 2/35 | Exakta 500/8 | SB 24
    www.kuba-staniecki.pl
    www.studio13.org.pl

Domyślnie

napisal=tarkin;wiec inne spojrzenie na temat.
    kazda uwaga jest na wage zlota wkoncu jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz

taki stosunek do krytyki popieram i osmielam sie cos napisac. swiecisz za ostro.wylaza cienie w oczodolach
    i na modelce.nie uzywasz swiatla rozproszonego.Nie daje ono ostrych cieni a pozwala delikatnie wydobyc plastyke twarzy i rysunek bryly(brzydkie w tym wypadku slowo )rozproszone swiatlo tez da sie skierowac...konsekwencją ostrego swiatla jest nierownomierne oswietlenie modelki.rece maja inny koloryt,bo conajmniej 3/4 EV sa jasniejsze,a lewe ramie ma żółty kast i -1 EV
    Przy czarnych wlosach modelki nie dawal bym czarnego tla,chyba ze zalezy Ci na takim efekcie.Nigdy nie ustawiaj reki modelki(prawą) jak to zrobiles.w ten sposob skrociles jej optycznie rekę. Poza tym ostroznie z rekwizytami.ich cienie mogą Ci "pociąć" modelke co widać...w tego typu zdjeciach najlepiej swiecic rozproszonym czyli odbitym albo wykorzystac jak najwieksze softboksy.
    pozdrawiam
    st.
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów