Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Testowanie D80

Domyślnie

Postarać się jeszcze sprawdzić przebieg migawki na kompie, przyjrzeć się barwom przy różnych nastawach WB, sprawdzić działanie przycisku podglądu GO, działanie w ogóle wszystkich przycisków
    Ech, czy ja w momencie zakupu wiedziałem o istnieniu FF/BF, jakiś tam hotów, darków albo brudów na nowej matrycy? O tym wszystkim dowiedziałem się potem na Szanownym Forum. Na szczęście głupi ma zwykle szczęście Moje następne kupowanie puszki napewno będzie wyglądało inaczej.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Na szczęście głupi ma zwykle szczęście
    Na to też liczę. Za parę dni dokonam zakupu a profesjonalisty nie będę ze sobą miał.

Domyślnie

Po przeczytaniu powyższej listy bardzo bym się zastanawiał czy zakup Nikona ma sens.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomgl Zobacz posta
    Sprzęt kupię u Sławka (imfoto.pl), więc zakładam, że nie powinno być problemu z testowaniem.
    Jeżeli faktycznie będziesz kupował w imfoto, to jak poprosisz to Sławek sam przetestuje sprzęt.

Po za tym ja tak samo jak któryś kolega wyżej, o FF/BF, hot pixelach, itp. przypadłościach dowiedziałem się na forum, po za kupie aparatu
    Poszedłem do sklepu ze znajomym, ale on był tylko potrzebny jako tłumacz i sposób zakupu wyglądał tak że dałem kartkę z listą co chcę i za 5 minut płaciłem :]
    D80, Tk 12-24/f4, T 17-50/f2.8, Tk 50-135/f2.8, N 70-300G

Domyślnie testowanie D80

Witaj przyszły posiadaczu D80. Ja bym nawet przez sen nie miał takich obaw, ani takich pomysłów. Już kolego myśl co byś chciał " uwiecznić na swoim pierwszym foto" .Patrz - za oknem pada wielkanocny śnieg - ile czai się tematów
    -nie myśl o BF , FF jakie to ma znaczenie zapomnij o tym .Są dużo poważniejsze ograniczenia tego aparatu , ale nic to z uporem maniaka nie myśl nawet o tym o czym dowiesz się po 50 000 fotek. Nie myśl o nocnych zdjęciach 10 -cio minutowych- w nocy się śpi, podobnie potraktuj pomysł fotografowania dekielka obiektywu od spodu .O tym obiektywie zupełnie poważnie - wiedz że po rozpakowaniu , jego cena spada do 550 zł / patrz giełda /, moim zdaniem to zabawka . Ja mam taki aparatat i jestem wielce kontent. A o BF / FF nigdy nie myślałem.Wesołych Świąt.

Domyślnie

widzę, że nie tylko ja najpierw kupiłem aparat a potem dowiedziałem się ile "zonków" można trafić :-/

Domyślnie

Hehe, a ile takich ukrytych zonków siedzi jeszcze w naszych puszkach.....
    Kiedyś Zenit, później Nikon i Canon, obecnie Leica wspierana Sony RX100 mk2 wraz z analogami.
    Prywatnie: http://lopal/blogspot.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów