Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    otwock k/warszawy

Domyślnie katalogowanie zdjec

szukam softu ktory by mi ladnie kopiowal pliki na dysk - pozwalal ukladac tematami (imprezy, kwiatki, widoczki itp.) i pozwalal na proste korekty

chyba adobe photoshop album bedzie najlepszy ale nigdzie tam nie widze zarzadzania plikami na dysku - owszem mozna katalogowac wysmienicie a pliki na dysku to by sobie najchetniej trzymal w jednym katalogu

no i do podciagania fotek nie najlepiej

Domyślnie

Również polecę ACDSee. Nie jest tani jak na polskie warunki, ale ja jestem zadowolony z funkcjonalności.

Do Olympusa 720 wystarczał choćby IrfanView, niestety 2.5MB zdjęcia z D70 da się sensownie przeglądać dopiero w ACDSee (buforowanie).

Domyślnie

Może sie przydać:
    Photo Organizer - profesjonalna baza zdjęć
    Photo Organizer to narzędzie pozwalające wielu użytkownikom tworzyć i korzystać ze zbiorów zdjęć. Ze względu na bardzo duże możliwości oraz wsparcie dla obsługi handlu internetowego, przeznaczone jest głównie dla profesjonalnych fotografików.
    Link
    POzdro!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddMON
    Photo Organizer - profesjonalna baza zdjęć
    Jedno małe ale jest takie, że to jest program do tworzenia galerii internetowych

Domyślnie

Co nie powinno przeszkadzać w innym wykorzystaniu tego softu - tak myślę:
    "Photo management
    Naturally the main feature of the software is photo management. The system will allow you to store and retrieve photos in three sizes (original, midsize and thumbnail) For each photo detailed information is stored such as: Title, Caption, Keywords, Shooting location, Exposure Date, Equipment used, Equipment settings, Storage location and more. The system supports, photo version control, duplicates, and submission history, so tracking where the photo was submitted has been never easier. Photos can be ranked so that they can be displayed in the order of their relevance. Photos can be organized into folders and albums - kind of virtual folders.
    Photo Organizer supports most RAW digital camera formats, enabling users to store original RAW files in the system's database."
    POzdro!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A

Domyślnie

Co nie powinno przeszkadzać w innym wykorzystaniu tego softu - tak myślę
    No masz rację.. bo możliwości ma w miarę odpowiednie. Ale niestety wygoda jest daleko mniejsza od normalnej aplikacji. No i stawiaj tu jeszcze człowieku Postgresa i PHP, żeby zdjęcia pokatalogować

Domyślnie

Wiadomości nigdy dosyć, a sformułowania:
    "Photo Organizer - profesjonalna baza zdjęć...
    ...przeznaczone jest głównie dla profesjonalnych fotografików. "
    pozwalają sądzić, że jest to program rozbudowany z dużymi możliwościami okupionymi jak zawsze trudniejszą obsługą i większymi wymaganiami.
    Coś za coś
    POzdro!

Domyślnie

"Photo Organizer - profesjonalna baza zdjęć...
    ...przeznaczone jest głównie dla profesjonalnych fotografików. "
    Hehe... to jest akurat bełkot i to gruby. Żaden profesjonalista czegoś takiego nie użyje. To jest po prostu za mało wygodne i za wolne narzędzie - nie mówiąc już o tym, że trochę z innej bajki (całościowo interfejs WWW w końcu).

Zawodowcy to używają np. tego. Polecam zerknięcie w "customers"

A tutaj można sobie poczytać o workflow panów ze Sports Illustrated. Jako ciekawostka.. panowie używają ACDSee (chyba najszybszy na rynku) na dwuprocesorowej maszynce Xeonowej i jeszcze narzekają, że za wolno! No ale jeśli się przegląda zdjęcia w tempie dwa na sekundę to nie ma się co dziwić

Ja nadal z komercyjnych rozwiązań polecam ACDSee

Domyślnie

Aaa.. byłbym zapomniał o Extensis Portfolio. Super narzędzie, zarówno dla pojedynczego fotografa jak i wieloosobowego zespołu. Niestety dla mnie amatora trochę za drogie.

Ale zerknijcie w listę referencyjną: NG, CNN, MTV, Disney..

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów