Witam serdecznie.
Jestem tu całkowicie nowy. Chcę kupić Nikona D50 w takim oto zestawie:
- Nikon D50 + Nikkor AF-S DX 18-55mm;f/3,5-5,6 + Nikkor AF-S 55-200 mm;f/4-5,6 + torba Nikon. Oczywiście dochodzi do tego karta pamięci SD, ale nie wiem na jaką się zdecydować. Ale o tym trochę później.
Od sierpnia 2004 używam Fuji FinePix s5000. To była i nadal jest moja pierwsza cyfrówka. Teraz chcę się przesiąść na coś lepszego. Po wielu lekturach kilkunastu testów i porównań, zdecydowałem, że moim nowym celem jest D50. Nie wiem jednak, na jaki obiektyw się zdecydować. Kasy dużo nie mam (max. 4 000 na all) , a z racji wykonywanego zawodu (dziennikarz/fotoreporter) aparat służył będzie do zdjęć reportażowych, ale także sportowych (głównie piłka nożna, trochę hali). Poza tym w wolnych chwilach, podobnie jak to robiłem z Fuji, będę pstrykał foty szeroko rozumianej naturyWobec tego nasuwa się kilka pytań:
1. Jaki obiektyw wybrać (chodzi o dobre zbliżenia)?
2. Jaką kartę wybrać (chodzi mi o szybkość zapisu zdjęć seryjnych)?
3. Czy będę miał problemy z przyzwyczajeniem się do tego aparatu?
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź. Jakby ktoś chciał zerknąć na moje fotki (te robione po godzinach pracy)) to zapraszam tutaj:
www.nml.com.pl
W dziale GALERIA znajduje się kilkadziesiąt moich fotek. Może któraś wam się spodoba
P.S. A tak nawiasem to moim Fuji osiągnąłem, przynajmniej tak mi się wydaje, niezły wynik jeśli chodzi o ilość zrobionych fot. Od momentu kiedy go zakupiłem wybiło mi już trochę ponad 26 tys. zdjątekNo ale taka to już praca
Pozdrawiam i dzięki za ewentualną pomoc!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami