Ujęcie ciekawe. Zostawiłbym dziadkowi więcej miejsca z lewej.
Szukaj
Ujęcie ciekawe. Zostawiłbym dziadkowi więcej miejsca z lewej.
Pozdrawiam, Marek
--------------------------------------
D90, D50 N17-55 f2.8, N18-70 (na sprzedaż), N70-300 VR, N50f1.8, SB-800
Fotka przypadkowa - i co z tego?wiele ciekawych zdjec powstaje zupełnie przypadkiem... nie sadze, ze gdyby przejezdzal mi kolo nosa pan dziadek rowerzysta, mialbym czas na zastanawianie sie nad kompozycja czy ciezkoscia ktorejkolwiek ze stron w kadrze ... fotka uchwycona powiedzialbym w sposob naturalny - moze i krzywa, ale w ciekawy sposob. Oddaje fajny klimacik. Super fota, pozdrawiam!
ps a nastepnym razem, dopilnuj zeby dziadek jechal na tylnim kole !![]()
Myślę, że nie trzeba się długo zastanawiać nad kompozycja żeby była dobra. Moim zdaniem to jest prawie automatyczne. Tutaj wystarczyło zrobić zdjęcie chwilę prędzej lub przesunąć aparat troszkę w lewo, żeby rowerzysta miał gdzie jechać. Nie wydaje mi się, aby było na to potrzebne dużo czasu. Zdjęcie by wiele zyskało na takim ruchu.
Pozdrawiam![]()
aparat + obiektyw
sądze że nie zrozumiałeś przesłania zwiazanego z przypadkiem ,przypadek a przypadek !
masz rację wiele fotek powstaje spontanicznie to właśnie przypadek decyduje że należy je zrobić tu i teraz ,ale w spontaniczności całego zdarzenia powinno być zawarta błyskawiczna ocena realnej możliwosci zrobienia dobrego zdjęcia
jeżeli chwila która zaistniała już minąła nie należy wydłużać jej na siłę łudząc się że może jeszcze się uda ją należycie uwiecznić -niestety w fotografii jest to szczególnie widocznepozdrawiam
Ps koment o tylnym kole naprawdę nie jest tutaj konieczny ,forum jest po to aby uczyć i z reguły komentarze są radami a nie złośliwościamijeszcze raz pozdrawiam
jestem otwarty na naprawdę wszelkie komentarze i bardzo za nie dziękujęjutro wrócę do domu gdzie mam fotkę tegoż samego dziadka chyba 2 s później też je wstawię
jest co prawda moim zdaniem kompletnie nijakie ale żeby malkontentom ( oczywiście pozytywnym ) rozwiać wątpliwości że nie było czasu na "przesuwanie" czegokolwiek ;p powinno wystarczyć
pozdrawiam Łukasz
kilka puszek jakieś szkła i brak spiżarni do przechowywania + masa nauki ;p
Elliot Erwitt - mój MISTRZ !!!Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Tylko mi tego zdjęcia nie prostuj. Ten przechył zrobił z tej foty - zdjęcie
kilka puszek jakieś szkła i brak spiżarni do przechowywania + masa nauki ;p
Pierwsze zdjęcie jest lepsze. Pisałem, że można by zrobić zdjęcie tak żeby dziadek miał przestrzeń na dalszą drogę z lewej strony. Jeżeli się tak nie dało to trudno. Pierwsze ze swoją kompozycją i tak nie jest zbyt dobre według mnie. Zaraz ktoś napisze, że to moment w takich zdjęciach decyduje itd. OK może moment być ważniejszy od reszty ale kiedy jest wyjątkowy i rzadko spotykany a zdjęć rowerzysty na drodze jest sporo i dobrych technicznie.
Skoro street'owe zdjęcie nie przedstawia czegoś niepowtarzalnego to zyskać by mogło od strony technicznej.
Uważam, że nawet zdjęcie z ciekawym tematem i momentem powinno być dobre technicznie - wtedy widać, że autor jest naprawde dobrym fotografem.
Gdyby kompozycja była tutaj lepsza to zdjęcie byłoby pierwsza klasa a tak się nie udało mz (tzn jest OK ale nie powala a pisałem o tym, że niewiele brakowało i by powalało).
Pozdrawiam
aparat + obiektyw
Skontaktuj się z nami