Nikkor 45/2.8 P czy ktos cos o nim wie?a jeszcze bardziej mnie interesuje czy ktos uzywal?
Szukaj
Nikkor 45/2.8 P czy ktos cos o nim wie?a jeszcze bardziej mnie interesuje czy ktos uzywal?
"taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk
Pyszny naleśnik
Niektórzy mówią, że za drogi, że wcale nie taki dobry, że nie warto... niestety nie używałem, ale jest na mojej liście wymarzonych prezentów.
chyba trzeba bedzie kupic i zrobic testbo cos widze ze nitk tego nie macal...ani fot nie robil
"taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk
W świetle faktu, że niebawem w podobnych co 45mm pieniądzach pojawi się ZF Sonnar 50mm f/1,4 dałbym sobie z tym naleśnikiem spokój. Jego zalety (ładne rozmywanie, kontrast i kolorki) i tak pewnie wypadną blado przy Zeissie, w którym dodatkowo jako bonus masz piękne światełko f/1,4!!!
ciekawe ile ten Planar bedzie rzeczywisice kosztowal...bo nalesnik 900 nowka w jednym z polskich sklepow...i zaleta jest ten cpu![]()
Ai-P 45/2.8 to w prostej linii natepca Ai 45/2.8 GN. Calkiem niezle szklo ino drogasne.
dla zainteresowanych maly tescik na photozone sie pokazal. fajna zabawka.
http://photozone.de/8Reviews/lenses/...5_28/index.htm
Ja mam tego 45/2,8 P.Kupilem go razem z FM3A w kicie i tak zostało, są nierołączą parą..Nie robiłem tym obiektywem żadnych testow, wiec o tym, jak ostry, jakie ma aberracje itp. nie bede sie wypowiadał.Zalety : lekki, mały, fajnie chodzi pierscien ostrosci, fajna plastyka obrazu, o dziwo bardzo mi sie spodobala jego ogniskowa -45mm. Jedyną wadą jaką stwierdzilem jest to, że nie ma pierscienia, za ktory mozna chwycic obiektyw przy jego wyjmowaniu z aparatu (w odróżnieniu od innych manualnych Nikkorow).Dlatego u mnie jest on na stale z FM3A, inne obiektywy są już z innymi body.Dodam też, że ten obiektyw i ta ogniskowa odpowiada za jakieś 80% moich fotek, a tylko czasem w miarę potrzeby używam 28mm lub 105mm/2,5.Ja pstrykam analogami i żałuję, że w cyfrze ta ogniskowa 45mm zamienia sie w 67mm, a to już coś innego.Nie muszę dodawac, że ten naleśnik jest moim ulubionym naleśnikiem.Pzdr.
nalesnik obecnie mozna nabyc za $280, natomiast zeiss niestety: http://tinyurl.com/2zedxy ,
jednak w przypadku 50mm f/1.2 AIS - grey market $540, USA $580, $624 za zeissa to juz inna para sloikow.
Ostatnio edytowane przez danz1ger ; 03-02-2007 o 21:45
NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.
Skontaktuj się z nami