Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor
    Wozik przyznam, że mnie zagiąłeś, myślałem o gotowym jakimś ustrojstwie, a tu proszę-nie wiem czym to się je. Czy mógłbyś cos bliżej na ten temat, gdzie to sie kupuje, samemu składa?, jakie ma funkcje, czy hula to na baterie i ile to się ceni? Pozdrawiam
    Popatrz np. na to: http://allegro.pl/show_item.php?item=84988681

Do tego dokupujesz twardy dysk i już

Możesz jeszcze poszukać czegoś innego z zasilaniem wewnętrznym, ja mam coś takiego:

http://allegro.pl/show_item.php?item=85406594

Nie ma to co prawda żadnego wyświetlacza LCD, a tylko diody sygnalizacyjne, ale jeszcze nigdy mnie nie zawiodło. A przepraszam, raz się nie sprawdziło - nie potrafiło skopiować pliku mov zrobionego Coolpixem 4100, do dziś nie wiem dlaczego. Natomiast z czytnikiem kart i kartą SD działa bez zarzutu. Z aparatu też pięknie zgrywa.
    D70s | N50/1.4D | T17-50/2.8 | N70-300G | Coolpix 5400 | SB-600

Domyślnie

Wozik-dzieki serdecznie za wyczerpującą odpowiedź, jeszcze raz się chcę upewnic-z NEFami nie ma problemu przy przegrywaniu? Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor
    Wozik-dzieki serdecznie za wyczerpującą odpowiedź, jeszcze raz się chcę upewnic-z NEFami nie ma problemu przy przegrywaniu? Pozdrawiam
    Nie ma najmniejszego problemu z NEF-ami.
    D70s | N50/1.4D | T17-50/2.8 | N70-300G | Coolpix 5400 | SB-600

Domyślnie

w moim d70 takiego UFO to nie widzialem, prawdziwe archiwum X
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

Czy to UFO wychodzi na tylko na kitowym obiektywie czy z innymi też się pojawia?
    U mnie niestety też takie sajens fikszyn się pokazuje.
    Ciekawi mnie czy jest to wina obiektywu czy aparatu.
    Czy ktoś jeszcze z posiadaczy D50 ma takie UFO na swoich zdjęciach?
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

ja w mojej sigmie też to mam, czy są jakieś rady jak tego uniknąć? bo przy ostatniej sesji w plenerze to zauważyłem i sie trosze w.... bo mi kilka ciekawych ujęc zj....
    "...pośród ślepców, jednookim królem byłem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goniu
    ja w mojej sigmie też to mam, czy są jakieś rady jak tego uniknąć?
    Obiektyw nie ma z tym nic wspólnego. To skutek zastosowania "kombinowanej" migawki w D70(s)/D50. Czasy do 1/500s są realizowane klasycznie migawką szczelinową, a krótsze na drodze elektronicznej. Czas 1/500 jest też teoretyczny bo nikon nigdzie doładnie tego nie podaje. By uniknąć "bliskich spotkań trzeciego stopnia" należy kożystać z czasów realizowanych mechanicznie.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

yhmm dzieki za pomoc, jutro jesli będzie słoneczko to sprawdzę te kombinacje.

Pozdrawiam
    "...pośród ślepców, jednookim królem byłem"

Domyślnie

By uniknąć "bliskich spotkań trzeciego stopnia" należy korzystać z czasów realizowanych mechanicznie.

Jak wyżej wspomniałem, miałem przypadki stosowania czasów dłuższych od 1/500 i efekt ten również wystąpił
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-04-2011 o 11:56 Powód: orto! ("kożystać")

Domyślnie

Czasy do 1/500s są realizowane klasycznie migawką szczelinową, a krótsze na drodze elektronicznej.
    Niestety nie przypominam sobie w tej chwili zrodla tej infromacji, ale jestem pewien, ze wyczytalem, iz mechaniczna migawka dziala do 1/90s, czasy krotsze zas uzyskiwane sa poprzez wlaczenie i wylaczenie sensora.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów