Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie najtansza lampa do d70s

jaka będzie najtańsza lampa do d70s może mieć tylko manual, niekoniecznie nowa.

apropo aparat upadł z małej wysokości, przypadek.. lampka była otworzona widze że jest malutki uszczerbek na lampie ale ona nie odpala wszystko z pozoru wygląda na ok. macie jakieś rozwiązanie?
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Tumax (czy jakoś tak) kosztował chyba ok. 200 zł i miał już TTL.

edited:
    Tumax 880AFZ -cena 259 zł.
    lub
    Tumax DSL20AF - cena 219

Domyślnie

ale po odchyleniu palnika nie działa automatyka i nici z dobrze doświetlonych zdjęć i powtarzalności błysków...
    teraz najlepsza to SB-600 w cenie 749zł...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Najtańsza to będzie Tumax 880 AFZ. Miałem tą lampę jakiś czas i do domowego użytku jak najbardziej.
    Do profesjonalnych zastosowań - marny wybór.
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Jeśli mogę dwa słowa.
    Też chciałem kupić lampę, z której będę zadowolony do nikona d70s/d80, które posiadam. Przeszedłem różne drogi, różne lampy i wiem jedno. Najtańsza lampa do cyfrowego nikona to sb-600. Kupując coś innego i tak za jakaś czas kończymy na jakiejś sb-xxx. Szkoda czasu i kasy. Wszystko inne jakoś działa, ale zawsze pozostawia pewien niedosyt.
    Pozdrawiam!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vasco5 Zobacz posta
    ale po odchyleniu palnika nie działa automatyka i nici z dobrze doświetlonych zdjęć i powtarzalności błysków...
    teraz najlepsza to SB-600 w cenie 749zł...
    głupoty Waść piszesz - automatyka dział bez względu na odchylenie palnika.
    Co do SB-600 zgodzę się że to dobry wybór.

Domyślnie

Szczerze mówiąc, to ja miałem ten sam problem.
    Wachałem się między tym Tumaxem a jakimś Soligorem.
    Ale w końcu padło na SB-600 i cieszę się, że nie kupiłem Tum(nów)xów

Domyślnie

mam 2xsb800 ale potrzebuje coś co wyzwoli błysk dzieki
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Uprawnienia umieszczania postów