Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    Ja mam 2 takie uchwyty i działają bez żadnego problemu http://allegro.pl/item288408461_288408461.html
    Ja już zdążyłem taki uszkodzić. Troszku za mocno przykręciłem pokrętło przy przejściówce do statywy i część obudowy pękła (błędnie sądziłem, że była zrobiona z metalu - to gruby plastik). Teraz przykręcam lżej i o dziwo uchwyt działa jak przedtem mimo pęknięcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo_ja Zobacz posta
    Ja już zdążyłem taki uszkodzić. Troszku za mocno przykręciłem pokrętło przy przejściówce do statywy i część obudowy pękła (błędnie sądziłem, że była zrobiona z metalu - to gruby plastik). Teraz przykręcam lżej i o dziwo uchwyt działa jak przedtem mimo pęknięcia.
    Dzięki za info. Więc będę uważał by nie przesadzić z przykręcaniem
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

A ja zrobiłem sobie sam uchwyt do parasolki na dwie Sabinki.
    Godzina pracy i gotowe. Jest lepszy bo palniki lamp są bliżej środka parasolki i cały z metalu. Przetestowany wielokrotnie, działa!
    NIKON 007

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jameski Zobacz posta
    A ja zrobiłem sobie sam uchwyt do parasolki na dwie Sabinki.
    Godzina pracy i gotowe. Jest lepszy bo palniki lamp są bliżej środka parasolki i cały z metalu. Przetestowany wielokrotnie, działa!
    Jakieś zdjęcia?? Też bym sobie zrobił

Domyślnie

Na początku myślałem, że mi się ta konstrukcja rozpadnie, ale po pierwszym użyciu zaczęła nawet sprawiać wrażenie solidności. Nie bardzo też wiedziałem jak unieruchomić parasolkę. Wpadłem na pomysł z dwoma spinaczami do bielizny. To rozwiązanie jako tymczasowe sprawdziło się doskonale. Jest tak proste i na tyle skuteczne że „prowizorka” zostanie na stałe.
    Jeśli kogoś to zainteresuje mogę przesłać plik z corela z kształtem do wycięcia z blachy. Trzeba to wydrukować i wyciąć z papieru a następnie odrysować na blasze (ja użyłem blachy alu 2 mm). Lampy mocuję na kostkach które spinam kablem i podłączam do wyzwalacza radiowego.
    NIKON 007

Domyślnie

mam może lamerskie pytanie, ale czemu aż 2 do jednej parasolki?
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

bo lepiej kijek pocienkować, niz go....
    taką sobie podstawkę wymyśliłem, jakby mi mało było jednego światełka..
    z mocą zawsze można zjechac, mozna tez używac tylko jednej, trzeba jednak pamietac o ustawieniu zooma w lampie bo to duzo daje.
    NIKON 007

Domyślnie

a nie lepsze efekty uzyskamy, gdy damy dwie lampy na dwóch oddzielnych parasolkach, odsunietych od siebie? no chyba, że brakuje jednak mocy,..to zależy do czego tego używasz

Domyślnie

chlopacy - a co myslicie o zastosowaniu okty http://www.quantuum.pl/detal.php?id=33&lang=pl&curr=PLN, np. 80cm z sabiną, czy dodatkowy dyfuzor, ktory mozna zdjąc, nie zabierze zbyt duzo swiatla, zastosowanie - makro, portret.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jameski Zobacz posta
    trzeba jednak pamietac o ustawieniu zooma w lampie bo to duzo daje.
    mozesz cos wiecej na ten temat napisac? Jakies proby przeprowadzales? Jak najlepiej sie spisuje?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów