Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Domyślnie

Gratuluje używania parasolek na statywach w plenerze...
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eldritch Zobacz posta
    Gratuluje używania parasolek na statywach w plenerze...
    A dziękuję bardzo. Niestety "Pudzianoskich" na stanie brak
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

przy okazji tematu parasolek podpytam: do oświetlenia grupy ludzi ok.50 osób jakie parasolki najlepsze, te dyfuzyjne, czy odbijające? i czy moc sabinek wystarczy do takiego oświetlenia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    przy okazji tematu parasolek podpytam: do oświetlenia grupy ludzi ok.50 osób jakie parasolki najlepsze, te dyfuzyjne, czy odbijające? i czy moc sabinek wystarczy do takiego oświetlenia?
    Ja to zdjęcie grupowe (32 osoby) błyskałem 2 sabinami 600. Wszystko zależy przede wszystkim od miejsca w którym fotografujesz.

Wracając do tematu parasolek to ja zaopatrzyłem się w dokładnie taką: klik!
    I nie jestem z niej zadowoly... Coprawda wyciągam dzięki niej ładne, mięciutkie świateł ale pod warunkiem, że przepuszcze je jeszcze przez białą blende dyfuzyjną. Światło odbite tylko do parasolki jest twarde i mało plastyczne.

jacoslavgth pokaż jakie światełko daje ta parasoleczka.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

proszzzzzzzzzzze

1.

2.

3.

troche podkrecone poziomami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Ja to zdjęcie grupowe (32 osoby) błyskałem 2 sabinami 600. Wszystko zależy przede wszystkim od miejsca w którym fotografujesz.

I nie jestem z niej zadowoly... Coprawda wyciągam dzięki niej ładne, mięciutkie świateł ale pod warunkiem, że przepuszcze je jeszcze przez białą blende dyfuzyjną. Światło odbite tylko do parasolki jest twarde i mało plastyczne.

no zajebiaszczo ci to wyszlo, wlasnie sie zastanawialem bo bede mial grubą fuche na grupowe m.in. a nie chcialem ladowac paru tysi w lampy studyjne, ale jak widze to jest sens dokupienia sabiny j parasola, z dwoma sb-800 to juz mozna poszalec poprawilem sobie humor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta

dzięki! A gdyby tak, dać parasolkę dyfuzyjną?-będzie bardziej miękko, ale czy nie za duże straty światła? SB 600 ma fotocele, czy wyzwalałeś zewnętrzną
    Ostatnio edytowane przez rotor ; 19-01-2008 o 10:44

Domyślnie

Musiałem wyzwalać lampą wbudowabą - SB600 nie posiada fotoceli. Potem troche zabawy w PS by światła równomiernie rozłożyć. Nie używałem do tego zdjęcia parasolek - palniki lamp skierowane w sufit, stofeny ściągnięte, założyłem za to białe kartoniki na lampy - tak by skierować strumień światła na wprost.

Uważam, że jak na robienie zdjęć np. klasowych w LO itp. takie doświetlanie wystarcza. Natomiast wydaje mi się, że do zrobienia profi zdjęcia grupowego bez min 2-3 lamp min 500Ws na softboxach się nie obejdzie.

jacoslavgth mając dwie osiemsetki napewno możesz poszaleć dużo lepiej niż dwiema 600 więc głowa do góry.
    Ostatnio edytowane przez kobyll ; 19-01-2008 o 11:10
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gerpi Zobacz posta
    Ja zakupiłem dwie Quantumma : dyfuzyjna i odbijająca srebrna.
    czym różni się biała od srebrnej w odbijaniu światła? , bo dyfuzyjna to wiem

Domyślnie

a czy wogole warto inwestowac w taka droga parasolke ? (110pln) za podobna cene, mozna kupic juz kupic sofbox'a, a z niego swiatlo jest chyba ladniejsze?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów