Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Czerwone Oczy

Domyślnie Czerwone Oczy

czesc ostatnio tzn wczoraj ze zrobily mi sie czerwony oczy przy ustawieniu lampy na rear ??
    dzis to samo na 50 pare fotek mialem dwie z czerwonymi oczami tzn nie sa az tak bardzo czerwone
    ale niestety widac to a po wcisnieciu funkcji retusz czerwonych oczu wyswietla sie komunikat ze
    nie odnaleziono motyw czerwonych oczu ?? co jest nie tak tzn co zrobilem zle ze jednak tak sie stalo ;/
    pozdro
    D300s, Nikkor 85 1.8 G, Phottix Mitros

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wuyaszek Zobacz posta
    czesc ostatnio tzn wczoraj ze zrobily mi sie czerwony oczy przy ustawieniu lampy na rear ??
    A nie powinny ? jak dla mnie tryb synchronizacji na druga lamelkę nie wyklucza pojawienia się efektu czerwonych oczu. Do tego służy ustawienie lampy w trybie redukcji cz.ocz. - kiedy lampa wykonuje przed właściwym błyskiem kilka wyraźnych przedbłysków poprzedzających błysk właściwy (abstrahując od TTL-owego migania) powodujących u fotografowanych osób zmniejszenie się źrenic.

dzis to samo na 50 pare fotek mialem dwie z czerwonymi oczami tzn nie sa az tak bardzo czerwone
    ale niestety widac to a po wcisnieciu funkcji retusz czerwonych oczu wyswietla sie komunikat ze
    nie odnaleziono motyw czerwonych oczu ?? co jest nie tak tzn co zrobilem zle ze jednak tak sie stalo ;/
    pozdro
    Nie ma pojęcia o jakim sofcie piszesz. Metoda na pozbycie się tego problemu to:
    - odsunięcie palnika lampy od osi obiektywu
    - odbicie światła lampy (nie na wprost)
    - użycie trybu z przebłyskami (ale to nie jest realne przy synchro na tylna lamalke)

Poprawcie mnie jeżeli sie mylę

pozdrawiam
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

chodzi mi o wbudowana lampe w d40x innej jak narazie jeszcze nie posiadam
    dziwne bo wczesniej tego problemu nie zauwazalem albo nie bylo jako ze mam wbudowana lampe zawsze
    bede walil prosto po oczach i np oczy mojej dziewczyny sa niebieskie a wczoraj na 2 fotach byly czerwone a na koleinych juz normalne czyli piekne niebieskie oczy
    hmmm.... ??

Domyślnie

Z wbudowana lampą błyskową niestety w większości sytuacji oczy wyjdą czerwone. Zwłaszcza dotyczy to zdjęć robionych w pomieszczeniach, a najbardziej w ciemnych pomieszczeniach. Z wbudowaną lampą ciągle będziesz napotykał na ten problem. I nie ma na to specjalnie żadnej rady. Jedynie zastosowanie zewnętrznej lampy błyskowej.
    pozdrawiam
    Tomek

Smile

dzieks mam nadzieje ze nie bede robil z byt duzo czerwonych oczu

Domyślnie

Czerwone oczy możesz usunąć w programie graficznym. Pewno nie kupisz (przynajmniej na razie) pełnego Photoshopa, ale ta funkcja jest też w Photoshop Elements, Capture NX, a chyba też (aczkolwiek tu nie jestem pewien) w darmowych programach jak GIMP.

Domyślnie

mam pelna wersje photoshopa 8.0 stad moje pytanie czy moge otwarzac pliki raw w tym photoshopie czy
    potrzebuje jakiegos triala czy cus ??

Domyślnie

mam pelna wersje photoshopa 8.0 stad moje pytanie czy moge otwarzac pliki raw w tym photoshopie czy
    potrzebuje jakiegos triala czy cus ??
    sciągnij sobie Adobe Camera RAW i będzie ci banglać NEF. Wywołujesz NEF w ACR i potem obrabiasz to co wywołałeś w PS
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

dzieki !!!!!

Domyślnie

sciaglem wersje 3.7 adobe raw camera i niestety nie chce mi otwierac plikow nef wyskakuje taki komunikat ???
    COULD NOT COMPLETE YOUR REQUEST BECAUSE IT IS NOT THE RIGHT KIND OF DOKUMENT
    o co biega nie ta wersje czy nie obsluguje d40x ???

Uprawnienia umieszczania postów