Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: Ringflash

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

bez osłony 80 mm - tyle to wejdzie. Patrzę na proporcje na zdjeciu. Body : otwór w ringu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    bez osłony 80 mm - tyle to wejdzie. Patrzę na proporcje na zdjeciu. Body : otwór w ringu.
    Właśnie cholerka już ze 100 razy oglądałem te fotki. Może udałoby się wyczaić co to za szkło na zdjęciu - dużo by się rozjaśniło...

Domyślnie

Też nie wiem. Stawiam na kit 18-70, ale głowy nie dam. Dziura w ringu wygląda na jakieś 90 mm.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Pewne jest jedno - Tamron 28-105/2.8 raczej tam nie wejdzie, bo samo szkiełko z przodu to 82mm

Domyślnie

Wejdzie Nikkor 85/1,4 jest jeszcze grubszy, ma 83 mm. Oceniam dziurę na 90 mm.
    Za to kręcenie zoomem czy ogniskową twojego tamrona - odpada. Ale jest AF.

Uprawnienia umieszczania postów