Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 91

Wątek: Ringflash

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoellite Zobacz posta
    skoras jak będę miał na tyle wolnego czasu żeby coś z organizować to WitekWisz tez się pisał na jakiś kursik z oświetlenia bo do tego co tu mam pokazać nie potrzeba aż tylu ludzi, ale dziękuje za zainteresowanie i chęć pomocy
    OK, bo wiesz ... w razie czego to my modelki też możemy zorganizować

conik
    Gość

Domyślnie

a powiedz moze bedziesz sie orientowal.....mam taka lampe....aurora - w polsce sprzedaje to fomei....wyglada to tak: http://auroralite.en.ec21.com/co/a/a.../fusion_06.jpg glowka 600Ws doczepiona po kablu do malego generatora...jaka wtyczka ma ten ring o ktorym mowisz? http://upload.cyfrowe.pl/cyfrowe/pho...024_widok1.jpg jak zrozumialem to w zasadzie prosty palnik w ringowej obudowie bez zadnej elektroniki? moze daloby sie to podlaczyc do tego koreanskiego wynalazku?
    Ostatnio edytowane przez conik ; 12-11-2009 o 15:19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoras Zobacz posta
    OK, bo wiesz ... w razie czego to my modelki też możemy zorganizować
    no i bardzo fajnie że modelki macie i to jakie śliczne jak np Madzia

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    a powiedz moze bedziesz sie orientowal.....mam taka lampe....aurora - w polsce sprzedaje to fomei....wyglada to tak: http://auroralite.en.ec21.com/co/a/a.../fusion_06.jpg glowka 600Ws doczepiona po kablu do malego generatora...jaka wtyczka ma ten ring o ktorym mowisz? http://upload.cyfrowe.pl/cyfrowe/pho...024_widok1.jpg jak zrozumialem to w zasadzie prosty palnik w ringowej obudowie bez zadnej elektroniki? moze daloby sie to podlaczyc do tego koreanskiego wynalazku?
    Niestety ty masz w matce wejście męskie a musiałbyś mieć żeńskie no i nie wiem jak wygląda sprawa poszczególnych styków czy identycznie przenoszą poszczególne parametry na główke bo jakby nie było to zupełnie inne firmy

Pode ręka miałem teraz główke od plenerowego ale wtyczki sa takie same.

conik
    Gość

Domyślnie

mam kabel na ktorym po obu stronach sa zenskie....pytanie wlasnie jak zauwazyles jak poszczegolne piny sa popodlaczane
    nie masz jakiejs rozpiski z fabryki ew moze mozna sie dowiedziec od producenta?
    Ostatnio edytowane przez conik ; 12-11-2009 o 16:36

Domyślnie

nie mam rozpiski na poszczególne piny, bo takie rzeczy to raczej już na własną odpowiedzialność robisz czyli Adam Słodowy ja raczej bym nie kombinował bo to nie jest tanie

Domyślnie

Jacek, nie do konca sie zrozumielismy.
    Chodzilo mi o to zeby generator/battery pack mial wejscie na dwie glowki plus dokupienie ringa
    Wtedy mozna by swiecic albo dwoma glowkami albo glowka i ringiem albo glowka albo ringiem
    (nawet jesli by to oznaczalo spadek mocy tzn dwie glowki to tylko po 500 na glowke, ale jedna 1000 itd)
    jak dla mnie taki zestaw bylby idealny, oczywiscie w koreanskiej/chinskiej cenie bo,
    w normalnej z europy lub stanow to mozna spokojnie takie rzeczy kupic tylko kosztuja naprawde sporo

Domyślnie

Ja rozumiem. W plenerze mi też by czesto wystarczyły 2 główki (albo główka + ring), ale jak fotoellite napisał - ten Powerlux nie ma 2 wyjść. Szkoda, bo kupują to coś by się załatwiło 2 sprawy za jednym zamachem.
    Zdaje się, że to nie jest tanie i kupno 2 szt (by mieć czym obsłużyć 2 główki) wychodzi niewiele taniej niż zachodnie sprzęty mające 2 wyjścia.
    Po nowej serii Quantuuma i po tym ringu widać, że chińczyki się zaczynają zbliiżac cenowo do rozwiązań zachodnich. Po prostu widzą, że za sprzęt profi można więcej brać i że za taki sprzęt trzeba więcej brać , bo rynek (a co za tym idzie produkcja) jest mały.
    No chyba, że to dystrybutorzy tu sobie robią duże narzuty.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

co do cen to różnica jest i to duża sprawdzałem w cenniku i sprzęt markowy xxxx o mocy generatora 1000Ws w komplecie z jedną główką kosztuje prawie 11tys zł a dodatkowa główka kosztuje prawie 3tys zł co prawda ma baterypack 2 wejścia ale różnica cenowa jest ogromna a ringflash ponad 5tys zł czyli łącznie mamy około 20tys zł a za Powerluxa 9tys zł kupując nawet dwa zestawy plus ring Ja oczywiście mogę sprowadzić i sprzedać każdy sprzęt z tym że tutaj teraz rozmawiamy o tym żeby było tanio

Domyślnie

To ze nie ma dwoch wejsc, to ja wiem od kilku miesiecy, jak tylko Bonzo sie tym sprzetem pochwalil
    Moje pisanie jest raczej takie zyczeniowe , ze fajnie by bylo jakby cos takiego zrobili. Patrzac po zdjeciach (bo macac nie mialem okazji) jakosciowo to zupelnie inna polka niz typowe chinczyki i stad tez ceny bardziej zachodnie (ale i tak jednak sporo mniej)

PS Bonzo nie myslales zeby zrobic jakies pokazo/warsztaty sprzetu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull
    PS Bonzo nie myslales zeby zrobic jakies pokazo/warsztaty sprzetu?
    Z chęcią bym zrobił, bo nawet tu na miejscu już mnie kilka osób męczy o kursy ale naprawdę nie mam kiedy :/ Jak tylko się ogarniemy czasowo w firmie to może coś z organizuje

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów