Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: Ringflash

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Odpowiedzi pogrubiłem żeby było czytelniej

1. upewnić się chciałem idzie uzywać ringa mając podłączonego baterrypacka do sieci 230 V (by na długiej sesji studyjnej się nie skończył nagle akku)? - tak da się podłączac pod sieć 230V baterypacka bo główki nie mają w sobie żadnej elektroniki. Całośc jest w skrzynce
    2. czy idzie używać w terenie równocześnie ring + ten normalny palnik? - baterypack ma jedno wejście więc albo to albo to
    3. na ile starcza akku (sam ring, pełna moc)? - pełna moc około 150 błysków
    4. czy można dokupic dodatkowy akku (jeśli 1 akku ma niewiele błysków to może być taka potrzeba)? - cene podam jutro bo nie pamiętam
    5. czy jest pilot w ringu i czy działa w terenie (pewnie nie) ? - jest pilot i działa wszędzie tam gdzie się chce
    6. jaka jest dziura w ringu czyli jakiej średnicy obiektyw (najlepiej z osłoną przeciwsłoneczną) sie tam zmieści? - na zdjęciu jest D300 + Samyang 85mm f1.4 średnica z osłoną około 9cm tego obiektywu.
    7. czy na ring sa jakieś nasadki ? - o tym jakie i czy wogóle napisze jutro, obecnie mam sam ring.
    8. ile WS ma ring ? - tyle co plenerowy czyli 1000Ws z regulowaną moca jak zwykła główka
    9. jaki jest podział mocy (moc minimalna ringa) ? - regulowana moc stopniowo od 1000Ws do 150Ws
    10. gdy są podłączone 2 główki to każda ma po połowie mocy baterrypacka i reguluje się moc symetrycznie, na obu główkach? - nie ma możliwości podłączenia dwóch główek do jednego baterypacka

Wszystko pisałem teraz z głowy więc mogłem coś pomylić za co z góry przepraszam ale raczej jest wszystko podane poprawnie. Jutro sprawdzę dokładnie i jakby co podam raz jeszcze te odpowiedzi w razie jakby były błedy.
    Ostatnio edytowane przez Bonzo ; 11-11-2009 o 23:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoellite Zobacz posta
    O
    8. ile WS ma ring ? - tyle co plenerowy czyli 1000Ws z regulowaną moca jak zwykła główka
    9. jaki jest podział mocy (moc minimalna ringa) ? - regulowana moc stopniowo od 1000Ws do 150Ws
    Nawet silny ten ring. Zastanawiam się, czy nie za silny, D700 ma natywne ISO 200. Zakres regulacji jest dość mały, nawet nie 1/8 mocy, czyli że ze 2,5-3 przysłony jak sądzę.
    Ciężko mi ocenić wydajność, nie miałem do czynienia z takim odbłyśnikiem.
    Czy jest podana LP dla ringa?
    Jeśli nie to mam prośbę - wykonaj pomiar światłomierzem: ISO 100, odległość powiedzmy 3 metry. Jaka przysłona na całej mocy (i na minimalnej) ? Inne opcje sobie poobliczam
    Skoro nie można podłączyć 2 główek wolałbym nabyć sam ring, bez zwykłej główki. Wykonanie wygląda solidnie, fajnie że zawsze może być pilot. Tylko żeby się to wszystko razem zmieściło w 3 tys...., bo ta lampę używa się od czasu do czasu (raczej mało).
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 12-11-2009 o 01:01
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów