Szukaj
jejucha.. Ty to masz zdrowie-ciagle jakieś imprezy, a alkohol w co drugim Twoim wpisie
a wogóle jak sie ma taki sprzęt, to zdjęcia same się robią.. mówia, że jedyna niedoskonałością D300 jest to, że trzeba ten nacisk przyciskać (po prawej u góry na korpusie) i same pstry, pstry...
Jesli chodzi o jakies konstruktywne uwagi, to umyłbyś modelke przed sesją, a tak to jakieś paprochy makrono na jedynce przyciąłeś paproch(po prawej) hyhy
jak kiedyś zaczniesz PSocić i używać dobrego dyfuzorka, to już się boje![]()
TC 2x... do makro kupiłes, czy do wróbelków??
pozdrawiam
A jakiej firmy ten TC2 ?
Nikon D80 + Tamron 17-50, Nikkor 50 f1,8 + Tamron 90, SB800, tekturowe klamoty
Ten TC to mam od niepamiętnych czasów.....Wygrzebałem go z szafki któregoś dnia i podpiąłem 60-tkę....Z trzysetką nawet nie próbowałem...
Kaisuj:
to Soligor
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
hehe ta biedrona wygląda jak po imprezie![]()
A diabeł wie gdzie była i co robiła,ale fruwać ...fruwała całkiem dobrze i często..
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
Andrzej ale masz szczęście tak piekna i wymagająca modelka w styczniu !.Z kadrów 3 mi się podoba .Mimo że wydaje mi się ze jest lekko przeostrzone to i tak widac moc tego szkła . Przebija się przez tego TC jak przez "masło".Zaobserwowałem to juz wcześniej gdy bawiłem sie kenko TC 1.4 .60 to wspaniałe szkło , dobre do studia i w plener .
Pozdrawiam Artur Moja galeria
Trafiłeś w sedno.Sam jestem trochę zdziwiony,że wpływ TC,nie pierwszych lotów zresztą,jest tak niewielki....Przebija się przez tego TC jak przez "masło".
Potestuję to "na poważnie" jak więcej modelek się obudzi....
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
Przegladalem troche rozne TC na allegro i zauwzylem, ze sa 2 typy tego urzadzenia: pierwszy typ jest mocowany jak pierscienie posrednie miedzy puszka a szklem, a drugi typ jest nakrecany na gwint szkla. Jesli sie myle, to mnie poprawcie. Na slynnej juz stronie o fizycznych podstawach makrofotografi czytalem, ze TC nie wplywa na odleglosc ostrzenia i zwieksza skale odwzorowania zgodnie z mnoznikiem (TC x2 zwieksza x2).
Zastanawiam sie, ktorego typu TC dotyczy to stwierdzenie. Z fizyki jestem kiepski, ale cos mi sie zdaje, ze jesli sie zalozy TC jak pierscienie posrednie, to odleglosc ostrzenia musi ulec zmianie.
Czy moglby mi ktos wyjasnic roznice miedzy jednym, a drugim typem TC i wskazac, ktore sa lepsze (wygodniejsze w uzyciu)
Nikon D80 + Tamron 17-50, Nikkor 50 f1,8 + Tamron 90, SB800, tekturowe klamoty
Skontaktuj się z nami