Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: D1 problem

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phantomek Zobacz posta
    Mi się wydaje że migawka kończy żywot.
    niekoniecznie
    pisano kiedyś o tym na stronach serwisu Nikona - wkleję jak znajdę

problem był w baterii starszego typu - nie dawała odpowiedniego prądu, zwłaszcza przy serii, i źle schodziły dane z matrycy. Tu chyba tez wina baterii, zwłaszcza że na pełnych działa dobrze. Proponuje kupić nową - nie są drogie.

night_84 - też kiedyś o to pytałeś i wstawiłem Ci ten link do strony serwisu

znalazłem http://nikoneurope-en.custhelp.com/c...i=&p_topview=1
    Ostatnio edytowane przez BugsBunny ; 12-01-2008 o 14:46
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    niekoniecznie
    pisano kiedyś o tym na stronach serwisu Nikona - wkleję jak znajdę

problem był w baterii starszego typu - nie dawała odpowiedniego prądu, zwłaszcza przy serii, i źle schodziły dane z matrycy. Tu chyba tez wina baterii, zwłaszcza że na pełnych działa dobrze. Proponuje kupić nową - nie są drogie.

night_84 - też kiedyś o to pytałeś i wstawiłem Ci ten link do strony serwisu

znalazłem http://nikoneurope-en.custhelp.com/c...i=&p_topview=1
    w sumie to miałem 5 baterii w tym jedną nową i niestety to migawka, po głębszej analizie smug tak się domyśliłem..
    kiszka sprawa, ale ona miała swoje dobre i złe dni. miałem jedno lekarstwo: po odpaleniem szybka seria 10 klatek. i wszystko działało jak trzeba..
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie D1 problem

no takie własnie smugi mam jak na tej stroce co wysłał bugsbunny.zaryzykuje jeszcze kupno nowej baterii, a jak to nie pomoze to zdejme obiektyw i prysne tam WD 40!!! na tą migawke moze sie zreperuje.moze ktos wie ile kosztuje wymiana migawki do tego ustrojstwa?.i czy to wogule się opłaca?bo szkoda mi tego sprzętu.

Domyślnie

przynajmniej 1500zl bo to 1/16 000 nie opłaca się odpuść sobie, opraw ładnie w pleksę i podpisz pierwsza cyfra nikona
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iron idem Zobacz posta
    a jak to nie pomoze to zdejme obiektyw i prysne tam WD 40!!! na tą migawke moze sie zreperuje.
    Raczej załatwisz ją na amen.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Zarza, zaraz night jak mi sprzedawałeś swoje D1 pisałeś problemach i zapewniałeś zę to wina prądu, teraz deklarujesz tu zupełnei coś innego. W każdym razie z moich obserwacji z D1 przy nowszych dobrych bateriach niema żadnego problemu, od miesięcy nie miałem zadnego z takich jak wy problemy a wale nim sporo serii. niewiem mozę sie rozruszał. faktem jest zę smugi są na którejś z starych baterii dlatego ich nie używam wogóle.

Domyślnie nowa bateria

własnie dzis mi przysłali nowa baterie.wiec wszystko powinno byc jak nalezy narazie ją formuje,bo podobno trzeba ja 3 razy naładowac i rozładowac przez refresh w ładowarce.pisza ze dłuzej potem wytrzymuje podobno.

Domyślnie

I jak się zakończyła historia? Bo ja tu z wypiekami na twarzy czekam na ostatni odcinek!

Uprawnienia umieszczania postów