Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 89 z 89

Domyślnie

czy cos się zmieniło...?
    posiłkując sie linkami i opiniami ustaliłem, że uwzględniając cene jakośc i szybkośc (kolejnośc przypadkowa) zakupię
    Transcendt 300x UDMA 4GB

4GB wystarczy... ja analogowiec jestem...

dobry pomysł?

i jeśli tak to w jaki sposób ustrzec się podróbki tej karty? czy te wogóle podrabiają?
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

4 GB to trochę za mało jak na D300, no chyba, że będziesz robił same JPG, to może wystarczy. Jednak uważam, że dopiero RAW daje pełnię możliwości. Jeżeli robię tylko RAW (a tak teraz robię) to na kartę 8GB wchodzi ok 300 zdjęć. MZ 2 x 8GB to takie minimum bezpieczne. Zdarza mi się na jednym plenerze zapełnić całą kartę i wtedy ze spokojem wkładam drugą, jeszcze mi nie zabrakło, ale nie byłem jeszcze nigdzie na dłuższym wyjeździe, bez dostępu do kompa.

Karty są teraz w miarę tanie i nie ma co oszczędzać za bardzo. W każdym razie zawsze lepiej mieć dwie mniejsze karty niż jedną dużą. Kupiłem zaraz z aparatem 2 x Sandisk Extereme III 8GB i to był optymalny wybór, choć obecnie zastanawiam się nad dokupieniem jeszcze jednej może dwóch, tak na wszelki wypadek.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    Aha ja kupiłem tu: http://www.allegro.pl/item432545828_...6_gb_nowa.html karta jest ok. oryginalnie zapakowana z etui i programem do odzyskiwania plików.
    to stare wprawdzie - ale zwracam uwage, iz podrabiane SanDiski - są w pudełku i blistrze, mają pudełeczko i etui na karty, maja płytke z softem - róznice sa tak subtelne iz bez znajomosci tematu nie rozpozna sie - był gdzies wąte pokazujący te subtelnosci: inne zamykanie, inne wycięcie na karcie, nieco inna naklejka w innym odcieniu itp.... Chyba łatwiej kupić podróbke, niż znaleźć oryginał takie czasy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    czy cos się zmieniło...?
    posiłkując sie linkami i opiniami ustaliłem, że uwzględniając cene jakośc i szybkośc (kolejnośc przypadkowa) zakupię
    Transcendt 300x UDMA 4GB

4GB wystarczy... ja analogowiec jestem...

dobry pomysł?
    i jeśli tak to w jaki sposób ustrzec się podróbki tej karty? czy te wogóle podrabiają?
    Generalnie firma dosc dobra - ale jak body zmienisz kilka razy tak karty najczęsciej zostają... ja mam jeszcze jakies 256 i 512MB z czasów D100, Lexary 1GB za które płaciłem po 499 zł (niezła inwestycja czy SanDiski 2GB. Mimo upływu lat - jak musze bo mi brakuje miejsca - wkładam do D300 czy D3 i robie i jest OK tez daja rade i działaja sprawnie i poprawnie. Zmiezam do tego, iż przepłacac sensu nie ma, ale oszczedzać przesadnie też ne warto. Sugerowałbym kupować solidne markowe produkty, o uznanej renomie - Lexar lub SanDisk. Różnice w cenie niewielkie, do D300 4GB może być, ale spokojnie można jednak za niewiele więcej kupić 8GB. To takie optimum, zapas zawsze dobrze mieć (nie znasz dnia ani godziny choć już 16GB to zdecydowanie za dużo, to raczej karta do kamery. 4GB SanDisk III w nowej szybszej wersji wystarczy - i w D300 i D3 nawet 9kl/s i trudno przyblokować, więc nie oszczedzaj 40zł - kup coś co ewentualnie za dwa lata wsadzisz do kolejnej puszki i też da rade.

Domyślnie

w ubiegłym miesiącu zdarzyło mi się zaliczyć wtopkę z dwoma sztukami EXTREME III 16GB. U dystrybutora nie było, więc zamówiłem na allegro. Po zdecydowanej rozmowie ze sprzedawcą, zdecydował się przyjąć je z powrotem... wczoraj przyszły jużoryginały od dystrybutora
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

no dobra, a jak rozróźnić oryginał od podróbki?
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

u mnie było łatwo - nie było np. nadruku 30mb/s poszukaj w sieci, albo kupuj z pewnego sklepu
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Tutaj jest opis, jak odróżnić oryginalnego Sandiska od falsyfikatu: http://reviews.ebay.com.au/FAKE-SanD...53?refid=store

Domyślnie

Również miałem niemiłą przygodę z kupnem podróby SanDisca na Allegro.
    Po mailu skończyło się na zwrocie kasy od sprzedawcy i to w zasadzie bez szemrania.
    Nie wiem czy każdemu tak ochoczo zwracał pieniądze, ale ja miałem do niego niewiele kilometrów i pewnie w razie problemów, celem windykacji należności bym te nędzne 70 kilosów zrobił....
    Nikon

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów