Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 89

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vitter Zobacz posta
    to modelek nie miałeś???
    miałem. One targały swoje ciuszki, kosmetyki, napoje i żarcie dla nas itd. Nie masz pojęcia, ile te kobiety muszą ze sobą zabrać na sesję . Połowa z tego oczywiście niepotrzebna, a zajmuje ręce
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekmarysienka Zobacz posta
    Może sobie nie radzę, ale nie znalazłem na forum odpowiedzi na pytanie jakie karty pamięci będą najodpowiedniejsze do D300??
    Chodzi mi o to aby szybkość karty nie ograniczała możliwości body?
    Myślę o SanDiskach 4GB, tylko czy wersja Exterme III wystarczy, czy lepiej jednak skusić się na Extreme IV.
    Nie będę robił nie wiadomo jak długich serii, ale nie chciałbym, żeby np. przy jakimś braketingu w serii aparat się zatrybił przez zbyt wolną kartę.

Nie bijcie, ale w cyfrówkach jestem totalnym lajkonikiem, dopiero zamówiłem aparat, na razie tylko analog więc temat jest mi raczej obcy!
    ja śmigam na 2 GB SanDisk-ach serii Extreme III, spisują się rewelacyjnie ale maja jeden mały szkopół, mianowicie przy max ustawnieniu NEF-a, wchodzi do 90 zdjeć, a to w plenerze boli bardzo boli

wiec karty polecam, nawet bardzo nie ma zadnych opóznień z tym że proponuje pomyśleć conajmniej o 4 GB

Domyślnie Karta do d300

Goraca polecam karte 4 gb Lexar Professional UDMA 300X, jest szybsza od Extreme IV.
    Wczesniej mialem Extreme IV, ale miala bledy i oddalem do sklepu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    polecam transcendy 120x najlepiej 8GB - świetna karta za rozsądną cenę. Zauwazalnie szybsza niż extreme III i tylko minimalnie ustępuje lexarowi x300 UDMA
    Też miałem Transcenda 8GB 120x w D200 i byłem z niej bardzo zadowolony. Kartę sprzedałem w komplecie z aparatem i teraz ktoś inny ją użytkuje, a ja teraz mam w D300 kartę Sandiska 16GB
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

jesli chodzi o karty to najlepsze sa austriackie Piatnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    .......ja teraz mam w D300 kartę Sandiska 16GB
    bardzo odwazna postawa, a Twoje zaufanie do elektroniki jest godne podziwu ... ale nie naśladowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    bardzo odwazna postawa, a Twoje zaufanie do elektroniki jest godne podziwu ... ale nie naśladowania
    on poprostu wychodzi z zalozenia jesli foty przepadna to sie natrzaska nastepnych.

Domyślnie

Nie przesadzajmy Krzysztof... 2GB albo 4 GB to często jak się robi serię w nfach zdecydowanie za mało. Ja od czasu d2x nie kupuję już mniejszych CFek niż 8GB i nie uważam tego za przejaw nadludzkiej odwagi ani nadmierne ryzykanctwo. Wychodząc z założenia że karta zwali się totalnie i stracę wszystkie zapisane na niej zdjęcia, powinienem mieć worek 0.5 albo 1gb. A i tak nie wiem czy nie przepadną akurat te najbardziej wartościowe zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 14-12-2007 o 13:28
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

no owszem, wypadki sie zdarzaja i mozna stracic i dorobek z 1 gb karty, wiec co to za roznica ..no chyba, ze ilosciowa ale wartosciowa tez trzeba brac pod uwage ..o ile oczywiscie o to Ci Krzysztofie chodzilo ale jezeli o cos innego to ja nie wiem dlaczego 16giga to niebezpieczne extremum ..
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars Zobacz posta
    no owszem, wypadki sie zdarzaja i mozna stracic i dorobek z 1 gb karty, ..
    własnie o to mi chodziło... z 2 GB z 4 GBto nie z 16
    i nawet niekoniecznie 'na zawsze' bo jesli nie padło zasilanie karty - to na 95% fotki sie odzyska, ale po jakims czasie. Ja robie w terenie i wysyłam zdjecia natychmiast po pracy - jak mi padnie karta zawsze cos znajde na trzech innych, jak mi padnie taki gigant... kaplica. A padły mi juz dwukrotnie - mimo ze ponizej Lexara i Sandiska nie schodze.
    Paweł no nie mów ze 2 GB to mało, juz chyba wiecej niz ja robie na wyscigu w serii to sie nie da - z d200 miałem około 200 NEFów z JPG. O samych JPGach nawet nie wspominam... to 4 karty to prawie tysiac zdjec - no bez przesady...

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów