Jak działają z D200 to czemu miałyby nie działać z D300 ?
Na razie na stronie Sandiska nie ma jeszcze D3 i D300.
Szukaj
Jak działają z D200 to czemu miałyby nie działać z D300 ?
Na razie na stronie Sandiska nie ma jeszcze D3 i D300.
właśnie kupiłem Nikona D-300 z ob. 17-55 f-2,8 , 85 f 1,8 i 50 f 1,4 zgodnie z zaleceniami sprzedawcy kupiłem
kartę Lexar Profesional UDMA 300 x 4 GB. Wybór był dobry polecam tą kartę.
Janek6
www.bartoszsklodowski.pl
D300 + MB-D10 | D70s | T 12-24/4 | S 15-50/2.8 | N 50/1.4 | N 85/1.8 | N 70-200/2.8 VR | S 150/2.8 | SB600
EEee. ja wolę wersje "co najmniej tyle" niż "mniej więcej tyle"
mam ochote odpowiedziec na kilka postów - to nie bede cytował, tylko tak:
- zdecydowanie bezpieczniej kilka mniejszych, niż mniej wiekszych
- 2GB wystarcza, $ moim zdaniem to max dla skompresowanego RAW+JPG basic
- licznik nigdy nie pokazywał i pokazywał nie będzie ilości dla RAWa skompresowanego, bo on nie wie ile zajmie miejsca taki plik skompresowany. Musisz sam to zbadać.. w D200 spokojnie mozna było przyjąc x2 przy skompresowanym RAWie
- jezu 8GB ? no ja kupuje tylko Lexara i SanDisca ale "pad" karty już zaliczyłem... nie ryzykowalbym
- rynek databanków - wręcz przeciwnie... właśnie sprzedałem Coolwalkera. Wole na jego miejsce trzy karty, no i wiadomo laptop niezbędny w pokoju hotelowym. a DLACZEGO ? równiez dlatego, że zgranie karty 4GB w databank trwa dość długo...
Wybacz, ale sprzedanie przez Ciebie Coolwalkera, nie mówi nic o rynku fotobanków, a jedynie o tym, że sprzedałeś Coolwalkera.
Pamięci flash, co prawda tanieją, ale potrzebne są coraz szybsze i bardziej pojemne, a tym samym droższe karty.
2 karty Compact Flash 8GB x300 Lexar (razem 16 GB) kosztują ponad 1000 zł, natomiast photobank VOSONIC VP8360 (80GB) kosztuje niecałe 1400 zł. Jeżeli ktoś potrzebuje dużej pojemności dzisiaj, tańszym rozwiązaniem będą karty o mniejszej pojemności i fotobank. W przyszłości to się zapewne zmieni, ponieważ jak napisałem na wstępie pamięci flash tanieją.
X-T10, XF35, XF18-55, MK320
Skontaktuj się z nami