Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie jeszcze jeden problem....

ktoregos nieszczesnego dnia moje d80 strzelilo 3 foty takiego rodzaju...ktos cos wie o co chodzi?

http://img162.imageshack.us/img162/2222/dsc1701qa4.jpg

Domyślnie

wygląda na banding

Domyślnie

Ta fotka wygląda jak z komórki napisz coś więcej, jakie ISO itp itd. ostatnio był temat o paskach w poziomie a ty masz w pionie
    D40 z kitem

Domyślnie

uszkodzona matryca jak nic czasami nie czysciles sobie filtra a przez przypadek nie uszkodziles matrycy?? nie zalales nie pchales tam paluchów ?? serwis jak nic uhuhuh serwin nikon rullles czyli tracisz aparat na 3 miechy

Domyślnie

jeśli zdjęcie było mocno niedoświetlone w nefi i było wyciągane to tak właśnie może wyglądać

Domyślnie

Za kolegą bayzell.
    Ale zrób jeszcze coś innego. Wyjmij baterię na noc, sprawdź rano. Powinno być ok.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bayzell Zobacz posta
    jeśli zdjęcie było mocno niedoświetlone w nefi i było wyciągane to tak właśnie może wyglądać
    dokładnie; mam tak jak foce z lampą (SB-800) na bardzo kiepsko naładowanych bateriach i nie doświetla mi fotki, ale bez lampy nigdy tak nie miałem;

Domyślnie

matrycy jeszcze nie czyscilem bo nie bylo potrzeby, lustro przedmuchiwalem raz bez wkladania paluchow, zaznaczam ze aparat chodzi doskonale, po prostu jednego wieczora na paredziesiat zdjec wyszly takie 3. zdjecia te nie posiadaja tez danych exif, nic - jakby uszkodzony plik.

Domyślnie

No to tradycyjnie: może zmień kartę pamięci?
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Małem kiedyś taki efekt z założoną lampą (SB600). NIe zauważyłem że miałem włączone zdjęcia seryjne. Karta całkiem szybka 20MB, Robiłem NEF'y i przytrzymałem dłużej przycisk. Pierwsze zdjęcie było OK, drugie (lampa oczywiście nie miała czasu się załadować) dokładnie takie jak kolega pokazuje.

Uprawnienia umieszczania postów