Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Szary stok

Domyślnie

Hm... klimatyczne

Ale do rzeczy:
    1. cudowny drugi plan/tło, ale dla mnie zbyt ubogi jest niestety pierwszy, nic się z przodu nie dzieje takiego co przyciągnęłoby na tyle moją uwagę, żeby oderwać mnie mogło od patrzenia w tę hipnotyczną mięsistą gęstwinę z tyłu...

2. tu z kolei "kostropaty" przód jest jak najbardziej - bogaty, dramatyczny, ostry; bardzo mi się podoba, ale z kolei tło jest troszku... "niepoukładane" / brakuje mi słowa/... najpierw myślałam, że ratunkiem byłoby obcięcie prawej wyspy drzew, ale brakowałoby przestrzeni przed bohaterkami, ale jakby zamiast tego prawego skupiska drzew była zaśnieżona polana... wiem wiem - reklamacje do nadleśnictwa czy kto tam u Was zawiaduje tymi lasami

Podziwiam wyssanie z takiej pogody dobrych obrazów, choćby tylko tych dwóch
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    No cóż, ,mnie te zdjęcia nie przekonują.
    Szaro-niebieskawy śnieg, widoczność dość słaba, a przy tym główny motyw też niezbyt interesujący.
    Tak więc nie pozostaje mi nic innego jak zakłócić tą nirwanę panującą powyżej , we wszystkich niemal postach.
    A wg Ciebie śnieg jest zawsze biały?
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie @

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    zwłaszcza w takich warunkach...
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Oczywiście, że nie, jednak te dwie fotki mają barwy co najmniej nieinteresujące.
    Tak więc pozostaje, albo ingerencja w nie PS-em, albo wstrzymanie się od ich prezentacji.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Oczywiście, że nie, jednak te dwie fotki mają barwy co najmniej nieinteresujące.
    Tak więc pozostaje, albo ingerencja w nie PS-em, albo wstrzymanie się od ich prezentacji.
    Mogę śnieg zamalować na różowo w fioletową kratkę. Czy myślisz że by pomogło?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Mogę śnieg zamalować na różowo w fioletową kratkę. Czy myślisz że by pomogło?
    Nie chodzi tylko o barwę śniegu, ale o tonację całego zdjęcia.
    Jest szaro-niebiesko i nieciekawie, ja próbowałbym zmienić tonację, ale to rzecz gustu.
    Mnie obecny stan tych fotek nie odpowiada.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

david555 wyraził w tym przypadku, to jak i ja odebrałem te zdjęcia. Fotografia "zniekształca" rzeczywistość czasami ciekawie, czasami trzeba jej pomóc.

pozdrawiam

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Bardzo się cieszę z komentarzy, ale jednak wyraźnie podkreślę że w moim odczuciu tonacja zdjęcia jest dokładnie taka jaką sobie wymyśliłem, więc ja osobiście jestem bardzo zadowolony z efektu. Zrobiłem sobie je w formacie 2560x1600 na moim ekranie i się cieszę za każdym razem jak się na nie spojrzę.
    Tak więc zostanie tak jak jest, bowiem nikt nigdy nikomu nie obiecywał że wszystkie zdjęcia będą się wszystkim podobały. Sztuka byłaby piekielnie nudna jakby tak było...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Bardzo się cieszę z komentarzy, ale jednak wyraźnie podkreślę że w moim odczuciu tonacja zdjęcia jest dokładnie taka jaką sobie wymyśliłem, więc ja osobiście jestem bardzo zadowolony z efektu. Zrobiłem sobie je w formacie 2560x1600 na moim ekranie i się cieszę za każdym razem jak się na nie spojrzę.
    Tak więc zostanie tak jak jest, bowiem nikt nigdy nikomu nie obiecywał że wszystkie zdjęcia będą się wszystkim podobały. Sztuka byłaby piekielnie nudna jakby tak było...

No,....i to mi się podoba...Autor jest zadowolony,cieszy się,bo zrobił....a reszta towarzystwa...szpital,psychiatryk,policja,.....i co kto chce......
    No problem..
    Pamiętać !!......TE zdjęcia to SZTUKA...!!

Pzdr
    Andrzej

Światło......spuść trochę powietrza.......
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

borregaard-napisał coś co jest naistotniejsze w tym wszystkim
    Autor jest zadowolony,cieszy się,bo zrobił....a reszta towarzystwa...szpital,psychiatryk,policja,.....i co kto chce......
    i to jest istotą fotografii -samospełnienie (pod jednym warunkiem -przyzwoita jakość techniczna ,ten warunek w zdjeciach Czarka jest zawsze spełniany !)
    zadowolenie z uwiecznienia swojej wizji świata ,to droga do pokazania siebie samego -swego wnętrza i niech tak zostanie
    pozdrawiam serdecznie

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów