Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: D80 hot ?

Domyślnie

Spokojnie Panowie. Każdy z nas ma tyle różnych problemów. Mniejszych, większych. Po co sobie nerwy szargać, trza se pomagać.
    A tak w meritum sprawy to nie wiem, ale ja tu widzę hota i fioletową linię. Obym się mylił, ale wg mnie nie będzie to prosta sprawa do załatania.
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 09-01-2008 o 09:21
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

ta fioletowa linia to jak ktoś chyba pisał 'ogon' to wszystko objawy zwykłego hota, ponoć ciężej to usunąć ale robią to w serwisie.
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

Jeżeli odpowiedzią na dany problem jest to, że na forum było już o tym setki problem i ktoś ma już problem z wyszukiwaniem tych informacji to ma problem. Ja za kolegę szukać nie będę ale tworzyć 142 wątek na ten sam temat nie ma sensu. Z mojej strony EOT.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Bez sensu, ok na temat hot pikseli było dużo tematów i zgadza się można przypomnieć o wyszukaniu takich postów przed założeniem kolejnego. Ale linia przez pół zdjęcia to już można odpowiedzieć. Nie można wychodzić z założenia, że forum jest po to żeby używać tylko funkcji szukaj.

I ktoś kto wie o co chodzi, proszony do tablicy .

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Jedni i drudzy mają trochę racji. Zaawansowani użytkownicy i śledzący tematy na bieżąco się gorączkują że czytają to samo setny raz. Nowi posiadacze mają problem bo nie wiedzą jak to nazwać, jak poszukać żeby znaleźć to czego szukają.
    Już kiedyś pisałem, że to co najbardziej denerwuje mnie na forach to odsyłanie do szukajki. Sam nieraz mam różne problemy do rozwiązania i korzystam z wiedzy forum i oczywiście pierwsze pędze do wyszukiwarki i przeglądam archiwum. ALe szlag mnie trafia jak 90% znalezionych wątków to hasło idź do wyszukiwarki. A ja siedzę nieraz godzinami żeby znależć to co mnie interesuje.
    Powtórze jeszcze raz to co kiedyś już pisałem:
    Jak znajdzie się ktoś z problemem to dajcie linka do podobnego tematu z rozwiązaniem problemu i nie komentujcie, szkoda transferu i czasu innych. Wtedy będzie dużo przyjemniej przeglądać zasoby archiwum i pomagać potrzebującym.
    pozdrawiam i proszę o wzajemne zrozumienie

Domyślnie

Dokladnie AMI .

Nie mozna wpadac na forum znikad i od razu krzyczec "moj hotpiksel jest najwazniejszy. Nie dlatego, ze sie nie da. Nie jest to tez zabronione. Wprowadza jednak niepotrzebny chaos. Forum, to nie encyklopedia, tylko grupa ludzi, ktorzy w duzej czesci chca sie czegos nauczyc, a jednoczesnie pomagac innym. Kazdy pomaga, jak umie/chce.

Mozna glodujacemu dac chleb, mozna pieniadze, lecz moze to byc praca. Co przyniesie najlepszy efekt - odpowiedzcie sobie sami.

Wiele osob pracuje (spolecznie) na to, aby forum w takiej postaci moglo istniec. Niejednokrotnie kosztem pewnych wyrzeczen. Prosze was, uszanujcie to. Nie chodzi o zaden mentorski ton i wywyzszanie sie.

Jestem znikad (wpadlem na gotowe forum), Ami tak samo. Staramy sie jednak dbac, bo wiemy, ile nam to dalo i chocby z wdziecznosci, staramy sie pomagac innym. Malo tego, robimy to chetnie, bo wbrew pozorom jest tu mila atmosfera. Mamy wielu kolegow i wszyscy razem sie uczymy. Nie tylko o fotografii.

Mentorskie tony mamy obydwaj w nosie (podobnie, jak dziesiatki innych ludzi). Obydwaj (nie tylko my oczywiscie) walczylismy, aby nie wprowadzac niepotrzebnych restrykcji (w obawie przed podobnymi watkami). Ktos obdarzyl nas zaufaniem, wiec wierzyl w ludzi. Nikogo nie strasze i nie krzycze. Bierzcie przyklad i czujcie sie, jak w domu. Kazdy czlowiek jest inny i trzeba brac na to male poprawki. Nie oczekujcie, ze wpadniecie no to forum i bedziecie wszystkich po swojemu ustawiac, bo wam sie to nie uda. To nie jest oboz militarny. Tu obowiazuje etyka i moralnosc, nie pala.

Zgodnie z tradycja, najpierw zapoznajemy sie z forum, potem probujemy poszukac potrzebnych informacji i dopiero, kiedy ich nie znajdziemy, zakladamy nowy watek.
    Bez terroru. To sie po prostu lepiej sprawdza.
    Poczytajcie troche wiecej, a sami bedziecie sie jeszcze z tego smiac, bo forum istnieje wlasnie dla was, dla nas i dla wielu innych. Z dobrej woli. Nie brakuje poczucia humoru oraz innych zabawnych historyjek, lecz sa do tego ODPOWIEDNIE dzialy i ciagle powstaja nowe. Sam jestem jajcarzem i prawie kazdy to potwierdzi, ale z szacunkiem dla innych.

Dzieki Ami za przedmowe

Zycze wam wszystkim owocnego korzystania z tego zrodla wiedzy.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Nie nudźcie już z tym strofowaniem.

Mam nadzięję, że masz aparat na gwarancji. Miałem dokładnie to samo, zakończyło się na wymianie matrycy, samego hot pixela da się usunąć, natomiast bardzo prawdopodobne, że kreska pozostanie i wtedy trzeba wymienić matrycę na nową.

pozdrawiam

Domyślnie

Sprawdzałeś inne karty ?
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Dokladnie AMI .

Nie mozna wpadac na forum znikad i od razu krzyczec "moj hotpiksel jest najwazniejszy. Nie dlatego, ze sie nie da. Nie jest to tez zabronione. Wprowadza jednak niepotrzebny chaos. Forum, to nie encyklopedia, tylko grupa ludzi, ktorzy w duzej czesci chca sie czegos nauczyc, a jednoczesnie pomagac innym. Kazdy pomaga, jak umie/chce.

Mozna glodujacemu dac chleb, mozna pieniadze, lecz moze to byc praca. Co przyniesie najlepszy efekt - odpowiedzcie sobie sami.

Wiele osob pracuje (spolecznie) na to, aby forum w takiej postaci moglo istniec. Niejednokrotnie kosztem pewnych wyrzeczen. Prosze was, uszanujcie to. Nie chodzi o zaden mentorski ton i wywyzszanie sie.

Jestem znikad (wpadlem na gotowe forum), Ami tak samo. Staramy sie jednak dbac, bo wiemy, ile nam to dalo i chocby z wdziecznosci, staramy sie pomagac innym. Malo tego, robimy to chetnie, bo wbrew pozorom jest tu mila atmosfera. Mamy wielu kolegow i wszyscy razem sie uczymy. Nie tylko o fotografii.

Mentorskie tony mamy obydwaj w nosie (podobnie, jak dziesiatki innych ludzi). Obydwaj (nie tylko my oczywiscie) walczylismy, aby nie wprowadzac niepotrzebnych restrykcji (w obawie przed podobnymi watkami). Ktos obdarzyl nas zaufaniem, wiec wierzyl w ludzi. Nikogo nie strasze i nie krzycze. Bierzcie przyklad i czujcie sie, jak w domu. Kazdy czlowiek jest inny i trzeba brac na to male poprawki. Nie oczekujcie, ze wpadniecie no to forum i bedziecie wszystkich po swojemu ustawiac, bo wam sie to nie uda. To nie jest oboz militarny. Tu obowiazuje etyka i moralnosc, nie pala.

Zgodnie z tradycja, najpierw zapoznajemy sie z forum, potem probujemy poszukac potrzebnych informacji i dopiero, kiedy ich nie znajdziemy, zakladamy nowy watek.
    Bez terroru. To sie po prostu lepiej sprawdza.
    Poczytajcie troche wiecej, a sami bedziecie sie jeszcze z tego smiac, bo forum istnieje wlasnie dla was, dla nas i dla wielu innych. Z dobrej woli. Nie brakuje poczucia humoru oraz innych zabawnych historyjek, lecz sa do tego ODPOWIEDNIE dzialy i ciagle powstaja nowe. Sam jestem jajcarzem i prawie kazdy to potwierdzi, ale z szacunkiem dla innych.

Dzieki Ami za przedmowe

Zycze wam wszystkim owocnego korzystania z tego zrodla wiedzy.
    Dokładnie Seeker, zgadzam sie całkowicie.

Cytat Zamieszczone przez mati_wrc Zobacz posta
    Nie nudźcie już z tym strofowaniem.

Mam nadzięję, że masz aparat na gwarancji. Miałem dokładnie to samo, zakończyło się na wymianie matrycy, samego hot pixela da się usunąć, natomiast bardzo prawdopodobne, że kreska pozostanie i wtedy trzeba wymienić matrycę na nową.

pozdrawiam
    mati_wrc To nie strofowanie, tylko przpomnienie. I jeśli cię coś nudzi to nie czytaj. A przy okazji odpowiedziałeś sądze na problem koledze. Trzeba zanieść do serwisu.

BO

AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

sprawa dotyczy watku który zainicjowałem chciałbym wyjasnić:
    " Nie mozna wpadac na forum znikad i od razu krzyczec "moj hotpiksel jest najwazniejszy."
    Jak sam słusznie zauważyłeś wiekszośc z nas pojawiła się znikąd, bez tych ludzi znikąd nie było by róznego rodzaju forów jak i bez ilości wejść nie było by można porównać i tymsamy wartościować ich choćby pod względem opłacalności reklamy. Zarejestrowałem się rok temu i zgodnie z zasadami jesli nie mam nic do powiedzenia, to nie zaśmiecam foum 1001 zdjeciem tablicy testowej i jej analizą w powiększeniu 1000 x, czy też bzdurami o wyższości jednego systemu nad drugim. Zdecydowałem się na system Nikona i siłą rzeczy forum nikona stało sie obiektem mojego zainteresowania. Kiedy pojawil się problem, nie banalny bo wymiana matrycy w aparacie po gwarancji to wyrok na niego, poszukałem pomocy właśnie tam gdzie spodziewałem sie jej najszybciej. Nie wszyscy mieszkaja w Wa-wie i wizyta w serwisie to sprawa godziny albo dwu.
    Stwierdzenia typu: " Mozna glodujacemu dac chleb, mozna pieniadze, lecz moze to byc praca. Co przyniesie najlepszy efekt - odpowiedzcie sobie sami." potwierdzaja moja własna teorię: Im krótszy czas dzielący wiedze od nie wiedzy tym wieksza duma z jej posiadania. Każdy chyba pamięta czym różna się ćwiczenia z asystentem świeżo upieczonym magisterkiem, który bardzo chce szacunku, od wykładu profesora swiadomego własnej wartości . Temat szeroko dostepnych lustrzanek cyfrowych to ostatnie dwa - trzy lata nie ma więc co robić zagadnienienia z doświadczenia rok dłuższego niz inni.

" Wiele osob pracuje (spolecznie) na to, aby forum w takiej postaci moglo istniec. Niejednokrotnie kosztem pewnych wyrzeczen."

forum Nikona nie jest jedynym przejawem działalności społecznej można więc przyjąć że prawie każdy może się taka wykazać na innym gruncie ( oby tak bylo) i w ten sposób spłacić dług związany z korzstaniem TU z gotowego.

"Zgodnie z tradycja, najpierw zapoznajemy sie z forum, potem probujemy poszukac potrzebnych informacji i dopiero, kiedy ich nie znajdziemy, zakladamy nowy watek."

W ten właśnie sposób staram się uzywac forum, a jesli jest mozliwoś spotkania z wiedzą fachowa to z niej korzystam np. kursy fotografii studyjnej. Jesli sprawa jest dyskusyjana "" mpwt - że na forum było już o tym setki" ""I setki Nikonów D80 maja wymieniona matryce ? to zamiast odsyłania do "znajdż sobie" ( choć jak się okazuje gośc nie wie o czym mowa) wystarczy napisać - koniecznie do serwisu ( co też zrobiłem ) i po pewnym czasie administrator może spokojnie watek wysłac do kosza. A gdyby jeszcze załozyć wątek o uszkodzeniach matryc z przykładami to powyższa dyskusja traci jakikolwiek sens.

Pozdrowienia
    Ostatnio edytowane przez serwantes ; 13-01-2008 o 12:03

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów