Ciekawostka pojawiła się w sylwestra widoczna tylko od iso 400 w góre jest na to jakaś rada czy po matrycy ?
Szukaj
Ciekawostka pojawiła się w sylwestra widoczna tylko od iso 400 w góre jest na to jakaś rada czy po matrycy ?
Użyj wyszukiwarki i napewno znajdziesz kilka wątków na ten temat![]()
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
Ale co mam wpisać hot z rózową kreska do brzegu matrycy ? Znikający jeśli iso mniejsze niż 400 ? Albo szukaj zdjecia z czerwonym punktem i różowa kreską ??????
np. wpisując "czerwony punkt"
http://www.google.com/custom?hl=pl&i...m.nikon.org.pl
znajdziesz o hot pixelach i dead pixelach, to chyba zwyczajnie jedna z form hot pixelów, matryca do mapowania, było na forum wielokrotnie, bodajże w Wawie robią to od reki, darmo.
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
Wtrącę się, bo to nie pierwszy taki przypadek. Jeżeli człowiek prosi o pomoc w konkretnej sprawie (myślę, że
to forum m.in do tego służy), to albo powinno mu się pomóc albo ,gdy się nie ma na to ochoty - po prostu
nie pisać. To, że można szukać w wyszukiwarkach - to żadna odpowiedz.
Niech to forum będzie "towarzystwem wzajemnej adoracji" w pozytywnym znaczeniu.
Niestety serwantes nie pomogę Ci bo nie potrafię.
Pozdrawiam Jacek P.
Zgadzam się z przedmówcą !
D50 nex5n x-pro1
cóż, nie zgadzam się z Tobą. Jeżeli do wyboru jest cisza albo napisanie żeby poszukał...
Widzisz, w swoim poście powyżej napisałem żeby skorzystał z wyszukiwarki i nawet podałem linka, na tym forum naprawdę prawie wszystko zostało już napisane. Nie ma sensu dublować tematów. Masz świadomość, że forum jest darmowe chociaż wcale nie korzysta z darmowych serwerów? Uszanuj to, uszanuj czyjeś pieniądze, każdy kolejny temat o hot pikselach będzie dokładał trochę do transferu.
Zamieszczone przez jajacek44
chyba was nie rozumiem bo tu nie chodzi o 'korzystanie z wyszukiwarek', tu chodzi o przeszukanie archiwum tego forum, które jest naprawdę duże.
Serdecznie kolegę mpwt przepraszam na forum nikona w kaciku zwiazanym z D80 miałem smiałość zapytać o problem związany z w/w aparatem. Z drugiej jednak strony jest mi bardzo miło że kolega mpwt miał okazję do błyśnięcia talentem pedagogicznym ba, reformatorsko ministerialnym i ogłosić światu własny projekt zmian nauczania. serdecznie pozdrawiam. Naprawde tak trudno było napisać "tak to jest hot pixel szukaj pod tym określeniem ?" Za co koledze który podał link dziekuje .
Skontaktuj się z nami