Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: D80 hot ?

Domyślnie D80 hot ?

Ciekawostka pojawiła się w sylwestra widoczna tylko od iso 400 w góre jest na to jakaś rada czy po matrycy ?

Domyślnie

Użyj wyszukiwarki i napewno znajdziesz kilka wątków na ten temat
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Ale co mam wpisać hot z rózową kreska do brzegu matrycy ? Znikający jeśli iso mniejsze niż 400 ? Albo szukaj zdjecia z czerwonym punktem i różowa kreską ??????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serwantes Zobacz posta
    Ale co mam wpisać hot z rózową kreska do brzegu matrycy ? Znikający jeśli iso mniejsze niż 400 ? Albo szukaj zdjecia z czerwonym punktem i różowa kreską ??????
    np. wpisując "czerwony punkt"

http://www.google.com/custom?hl=pl&i...m.nikon.org.pl

znajdziesz o hot pixelach i dead pixelach, to chyba zwyczajnie jedna z form hot pixelów, matryca do mapowania, było na forum wielokrotnie, bodajże w Wawie robią to od reki, darmo.
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serwantes Zobacz posta
    Potwierdzasz moją teorię, że w szkołach podstawowych powinno się wprowadzić przedmiot pt. "Wyszukiwanie informacji w internecie".

Ja uczyć Cię nie będę jak korzystać z Google. A przykład masz w powyżej poście u kolegi Nivelen.
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Potwierdzasz moją teorię, że w szkołach podstawowych powinno się wprowadzić przedmiot pt. "Wyszukiwanie informacji w internecie".

Ja uczyć Cię nie będę jak korzystać z Google. A przykład masz w powyżej poście u kolegi Nivelen.
    Wtrącę się, bo to nie pierwszy taki przypadek. Jeżeli człowiek prosi o pomoc w konkretnej sprawie (myślę, że
    to forum m.in do tego służy), to albo powinno mu się pomóc albo ,gdy się nie ma na to ochoty - po prostu
    nie pisać. To, że można szukać w wyszukiwarkach - to żadna odpowiedz.
    Niech to forum będzie "towarzystwem wzajemnej adoracji" w pozytywnym znaczeniu.
    Niestety serwantes nie pomogę Ci bo nie potrafię.
    Pozdrawiam Jacek P.

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcą !
    D50 nex5n x-pro1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jajacek44 Zobacz posta
    Wtrącę się, bo to nie pierwszy taki przypadek. Jeżeli człowiek prosi o pomoc w konkretnej sprawie (myślę, że
    to forum m.in do tego służy), to albo powinno mu się pomóc albo ,gdy się nie ma na to ochoty - po prostu
    przepraszam autora za oot...ale..zgadzam się....szkoda Waszych klawiatur do napisania żeby poszukał....albo pomoc albo cisza.... !!!
    Rejestruję przy pomocy: D70s, Nikkor 28-85/3,5-4,5 Makro, Nikkor 50mm/1.8, SB-600, TR-550A oraz kilka filtrów. Olympus mju770sw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jajacek44 Zobacz posta

cóż, nie zgadzam się z Tobą. Jeżeli do wyboru jest cisza albo napisanie żeby poszukał...
    Widzisz, w swoim poście powyżej napisałem żeby skorzystał z wyszukiwarki i nawet podałem linka, na tym forum naprawdę prawie wszystko zostało już napisane. Nie ma sensu dublować tematów. Masz świadomość, że forum jest darmowe chociaż wcale nie korzysta z darmowych serwerów? Uszanuj to, uszanuj czyjeś pieniądze, każdy kolejny temat o hot pikselach będzie dokładał trochę do transferu.

Cytat Zamieszczone przez jajacek44
    To, że można szukać w wyszukiwarkach - to żadna odpowiedz.

chyba was nie rozumiem bo tu nie chodzi o 'korzystanie z wyszukiwarek', tu chodzi o przeszukanie archiwum tego forum, które jest naprawdę duże.
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

Serdecznie kolegę mpwt przepraszam na forum nikona w kaciku zwiazanym z D80 miałem smiałość zapytać o problem związany z w/w aparatem. Z drugiej jednak strony jest mi bardzo miło że kolega mpwt miał okazję do błyśnięcia talentem pedagogicznym ba, reformatorsko ministerialnym i ogłosić światu własny projekt zmian nauczania. serdecznie pozdrawiam. Naprawde tak trudno było napisać "tak to jest hot pixel szukaj pod tym określeniem ?" Za co koledze który podał link dziekuje .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów