Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Morsko - [Nemeth®]

Witam

Testy nowego filtra.

1.

2.

3.

4.

EDIT:
    5.

Czasy w exifach.
    pozdr.

Domyślnie

przyjemne dla oka.
    co to za filtr?
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_cudny Zobacz posta
    przyjemne dla oka.
    co to za filtr?
    Nd 400 - na 1 i 4 dodatkowo z nd 0.9

Domyślnie

tak myślałem, że szarak
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Domyślnie

jedyneczka dla mnie ---malarska fajna ,pozostałe foty nie trafiaja w szczegolnosci ostatnia ,za bardzo rozjechana Maćku

ps.jakiej firmy jest ten ND bo też się przymieżam ale nie wiem co wybrać ,i jakie mają być wartosci filtra (potrzebuje połowkowy do nieba-bo u mnie z tym kiepsko)

Domyślnie

Jedyneczka rzeczywiście śliczna. Najładniejsza z całego zestawu. Na reszcie "zaszumiony artyzm" do mnie nie przemawia.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    (...)
    ps.jakiej firmy jest ten ND bo też się przymieżam ale nie wiem co wybrać ,i jakie mają być wartosci filtra (potrzebuje połowkowy do nieba-bo u mnie z tym kiepsko)
    Hoya.

Co do polowek np. nd0.9 z miekkim przejsciem. W systemie Cokina byś mógł regulować pozycje przejścia.

Domyślnie

W kazdym cos jest, jak to zwykle u ciebie bywa, ale na moj gust, zdecydowanie prowadzi 1.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    EDIT:

dodałem zdjęcie nr 5
    I jest najlepsze. Moim zdaniem. Te oblodzenia, rozmyte fale i stonowane kolory - dobre kontrasty. Ale coś się tak uparł, żeby wszystko było tak centralnie? ;]

Jak na testy zdjęcia są bardzo udane. Myślę, że jeszcze dopracujesz sposób obróbki, bo w tej chwili to mam takie wrażenie, że jesteś w pół drogi. To znaczy zdjęcia trochę wyglądają tak, jak nefy z mojego d70s prosto z puszki. To znaczy brakuje mi jakiegoś wyraźnego zaznaczenia ich charakteru. Może jakieś delikatne podciągnięcie kolorów miejscowo, wybiórcza saturacja? Byle nie BW bo zaraz będą porównania do Marcina ;]
    Do niczego nie namawiam, ale w twoich dotychczasowych fotografiach widziałem "piętno Nemetha" (czego zazdroszczę) a tu jeszcze nie. Ale pewnie się doczekam.

Pozdrawiam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów