Co do 17-55. Kupilem go, bo byl okres, gdy mialem wiecej czasu i udalo mi sie krecic w niezly interes. Robilem foty dla pewnej firmy i bardzo brakowalo mi szerokiego szkla. Stalem rowniez przed podobnym dylematem. Postanowilem, ze zapozycze sie tu i ówdzie. Aukcja na allegro i spotkanie ze sprzedawca. Jak zobaczyl, pod co podpinam to szklo, to sie za glowe zlapal, ze taki (dobry) obiektyw pod "taki" (zly) aparat. Hmm, troche mnie to zdziwilo i juz nie chcialem byc niemily mówiąc, że to nie aparat robi.... Dzis wiem jedno. To byla jedna z trafniejszych decyzji. Szklo ostrzy jak szalone, jest bardzo szybkie co w przypadku mojego profilu pracy jest bardzo cenne. Architektury nie robie i nawet nie staralem sie sprawdzac faktycznej dystorisji. Zaczne sie nad tym zastanawiac, jak dostane zlecenie na budynkiJedyne co moze przeszkadzac grupie osób o "skromnej" budowie ciala, to waga. Zestaw D70+SB800+17-55+wszystkie baterie, karta+pasek=ciut ponad 2kg. Dlatego po 3 godzinnej sesji moze byc odczuwalny niedowład nadgarstka
A i jeszcze jedno. Zauwazylem, ze po kilkugodzinnym foceniu, AF co 10-14 fote lubi przejechac przez caly zakres i dopiero sie nastawic (bez wzgledu na warunki oswietleniowe). Ale to chyba wina puszki i tak jak powiedzialem, wystepuje dopiero po jakiejs dluzszej sesji i tak bardzo to nie przeszkadza.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami