Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Pytanko do userów N 18-200 VR

W sobotę postanowiłem przesiąść się z 2-latka D50/18-70 na D80/18-200VR. Jak postanowiłem, tak uczyniłem. Jakież bylo moje zdziwienie, gdy podczas wieczornych domowych prób, z obiektywu zaczęły się wydobywać dzwięki pokroju szszsz-pipipi... :/ Dotychczas byłem przyzwyczajony do bezgłośnej pracy szkiełka! O co chodzi?!
    Byłem dzis na Postepu 14... "prosze pana. W opinii nszych dwóch techników, obiektyw pracuje prawidłowo. Jeśli pan chce, możemy go zostawić na 2 tygodnie obserwacji" Chciałem zapytać czy to polski szpital, gdzie dobija się chorych, czy tylko marny żart a'la 1 kwietnia. Z racji powagi sytuacji postanowiłem zdać się na opinie expertów, czyli userów tegoż forum. Proszę o pomoc, co robić? A może to "normalne" w tym szkle?
    Z góry dziki za wyrozumiałośc względem autora naiwnego pytania
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mam go też. To norma. system VR nie jest bynajmniej bezgłośny. Wyłącz VR - będzie ciszej

Mam prośbę - nie masz dużego dorobku postów (1), dużo nie stracisz. Możesz się powtórnie zarejestrowac na forum pod innym loginem?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

heh... Wojna systemowa

Domyślnie

No tak... Nie napisałem, że te szumy występują tylko podczas ostrzenia. VR słychać, ale to prawie niesłyszalne. Tu natomiast są wyraźne i denerwujące piszczenia, jakby coś pracowało nienasmarowane. Dlatego też mocno mnie zdziwiła reakcja "techników serwisu". Czyżby spychologia, niechciejstwo? A może obiektyw musi się ułożyć"?

Co do mojego nicka... Co z nim nie tak? Żyjemy w wolnym kraju, nie użyłem słów niecenzuralnych, więc w czym problem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anty_canon Zobacz posta
    No tak... Nie napisałem, że te szumy występują tylko podczas ostrzenia. VR słychać, ale to prawie niesłyszalne. Tu natomiast są wyraźne i denerwujące piszczenia, jakby coś pracowało nienasmarowane. Dlatego też mocno mnie zdziwiła reakcja "techników serwisu". Czyżby spychologia, niechciejstwo? A może obiektyw musi się ułożyć"?
    na forum nic nie możemy ci pomóc - jedyne co możesz to się umówić z innym posiadaczem 18-200 i porównać dźwięk. AF-S też jakiś dźwięk wydaje. Ciężko to zrobić opisowo.

Cytat Zamieszczone przez anty_canon Zobacz posta
    Co do mojego nicka... Co z nim nie tak? Żyjemy w wolnym kraju, nie użyłem słów niecenzuralnych, więc w czym problem?
    To prośba. Nie ma problemu. Natomiast na forach bywają (nic się na to nie poradzi) wojenki międzysystemowe. Każdy może być zwolennikiem jakiegoś systemu (w końcu my chyba jesteśmy zwolennikami nikonów), sęk w tym, że gdybyś zabierał głos w takim watku, to od razu byś był zaatakowany. Nawet gdybyś miał pokojowe zamiary. Wierz mi na słowo. Nie jesteśmy przeciwnikami canona i nie chcemy prowokowania, wątków sprawiających moderatorom kłopoty itp. Uznajesz pewnie, że martwię się na wyrost - może tak . Jeśli nie chcesz prowokować - to ponowna rejestracja pod innym nickiem nie powinna być problemem. Nikt nie będzie wiedział, że to ty pod nowym loginem . Proszę
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Freelancerzy spotykają się regularnie. Mamy kilka N18-200VR. Nie ma problemu, żeby zrobić teścik przy takiej okazji. Bez okazji też, wystarczy, że zgadasz się z kimś kto mieszka niedaleko

Domyślnie

oki, dokończymy ten wątek i zmieniam nick

Do Xathloc:
    Co do spotkania w "realu" to jest ZA
    Jakby co, można prosić o info na PW?

Pozdro,
    wiadomo kto

Domyślnie

dziękuję

Domyślnie

Proponuję dołączyć do grupy Freelancer (wawa i okolice). Najłatwiej ustawić się na jakimś plenerze grupowym, wtedy spokojnie można sprawdzić co i jak

Domyślnie

Mój N18-200 także wydaje z siebie dziwne dźwięki, ale działa. Teraz czeka go wizyta w szpitalu dla nikonów.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Uprawnienia umieszczania postów