Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Nikkor 35-105?

Domyślnie Nikkor 35-105?

Co powiecie o obiektywie Nikkor 35-105 czy jest dobry?

Domyślnie

Witaj,

Mialem kiedys to szkielko z F70, pieknie rysowalo, ale do pompki trzeba sie przyzwyczaic.
    Do analoga extra.

Pozdrawiam
    D

Oszczędny w słowach
    Miasto
    śląsk i zagłębie

Domyślnie

potwierdzam, pięknie ostry, szukaj wersji IF, ma min. odległość 0,85 m
    Przemo K.
    F801s/ELAN7/C5DMk2 + szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suseba Zobacz posta
    Co powiecie o obiektywie Nikkor 35-105 czy jest dobry?
    chodzi tobie o N24-70/2.8 na dx?
    D80

Domyślnie

AF NIKKOR 35-105mm F/3.5-4.5

Domyślnie

Jeżeli mówimy o N.35-105 D IF...
    Mam wielki sentyment do tego szkła.Zmieniałem korpusy(F80,d70,D 80 itd...) a to szkło nadal ma miejsce w moim plecaku,bo pięknie ,ostro rysuje i...pompuje

Domyślnie

Posiadam takowy. Jesli chodzi o ciezar to 50-tka przy nim to piorko. Swietna jakosc wykonania. Optycznie swietny w analogu, z cyfra uzywam za krotko zeby sie wypowiedziec. Na matrycy DX daje 52 - 157. Jak juz ktos wczesniej wspomnial, do "pompki" trzeba sie przyzwyczaic, ale dzieki szerokiemu pierscienowi ostrosci reczne ostrzenie na tym szkle to sama przyjemnosc. Najwieksza wada jest odleglosc ostrzenia, czyli 1,4m (jesli chodzi ci o wersje bez "D").
    Jesli do analoga to brac bez zastanowienia, jesli do cyfry to w zaleznosci czy ci odpowiada zakres.
    Pozdrawiam
    sTn82

Domyślnie

Bardzo ostry. Japoński, tzn. mechanicznie doskonały. Dobrze chodzi z cyfrą, inna sprawa czy zakres jest użyteczny.
    P.S. Nie specjanie rozumiem, dlaczego przeszkadza wam "pompka".
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lodzermensch Zobacz posta
    Bardzo ostry. Japoński, tzn. mechanicznie doskonały. Dobrze chodzi z cyfrą, inna sprawa czy zakres jest użyteczny.
    P.S. Nie specjanie rozumiem, dlaczego przeszkadza wam "pompka".
    Pompka jak sama nazwa wskazuje.... pompuje.... syfy do korpusu Co nie zmienia faktu, że szkiełko przednie.

Domyślnie

Świetny obiektyw. Chodzi ze mną i Tokiną 12-24 w parze na wszystkie wycieczki. Razem praktycznie pokrywają 99% potrzebnego mi zakresu. Naprawdę go nie oszczędzam, kilka razy (jeszcze za analogowych czasów) razem "glebowaliśmy" na szlaku i wygląda jak nowy. Nawet, to że pompka nie ma wpływy na czystość jego "wnętrza".
    Dopiero moje córki "dały mu radę". Rozbiły filterek i "na siłę" założyły dekiel rysując "szkliwem" minimalną rysę na przedniej soczewce, która nie ma żadnego wpływu na jakość zdjęć. . Prawdziwy czołg, nie jak te z reklamy
    NIKON forever

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów