Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja mam inne spostrzezenie co do ViewNX. Mam w folderze 30 fotek zrobionych jednym obiektywem. W zakladce camera data pierwszych powiedzmy 7 ma prawidlowe dane obiektywu (tokina 12-24/f4, ogniskowa 15mm, f5.6) potem jest kilka ma dane obiektyw 5mm/f1, ogniskowa 5mm, f1, a potem zowu poprawne dane. Jakies pomysly co sie dzieje? Klamie software czy korpus?
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Po prostu sprawdź exif w innym programie (Capture NX, Picture Project czy Photoshopie, a nawet darmowej Opandzie). Jak wszędzie takie błędy to wina korpusu.

Domyślnie

Jak wroce do domu to sprawdze. Wydaje mi sie jednak, ze to view NX klamie
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Ja mam inne spostrzezenie co do ViewNX. Mam w folderze 30 fotek zrobionych jednym obiektywem. W zakladce camera data pierwszych powiedzmy 7 ma prawidlowe dane obiektywu (tokina 12-24/f4, ogniskowa 15mm, f5.6) potem jest kilka ma dane obiektyw 5mm/f1, ogniskowa 5mm, f1, a potem zowu poprawne dane. Jakies pomysly co sie dzieje? Klamie software czy korpus?
    Czasami po uaktualnieniu głupieje (u mnie w miniaturach pokazywał zupełnie inne zdjęcia, z innego pliku, po otwarciu prawidłowe) pomaga - odinstalować - zainstalować ponownie najnowszą wersję.

Uprawnienia umieszczania postów