Szukaj
Mam taką offtopową kwestię do naszego moderatoraCo z tym podklejeniem poprzednich ZT do listy ? Temat był już kiedyś poruszany, bo podklejone są staaare ZT, tymczasem te nasze giną gdzieś w czeluściach archiwum... Hmmmm ?
Zbigniew tak naprawdę to ja będę moderatorem dopiero, jesli się wszystko dobrze ułoży i zostanie uzgodniony nowy schemat wszystkich konkursów i tworów konkursopodobnych, mam nadzieję, że stanie sie to niebawem... wtedy jeśli do mnie to będzie należało, uporządkuję te wątki z pewnością. Obecnie to jestem takim moderatorem bez teki.
Czyli prawie jak taki minister gospodarki morskiej w kraju, który jest potęgą kolonialną, jak Polska i ma szereg ważnych portów oceanicznych![]()
![]()
Pomijając kwestie przeklejania tematów w wątku, to co się stało z tematem na styczeń?
Może się już ludziska przebudzili ze snu świąteczno-noworocznego...
ja juz propozycje tematu szefowi wysłałem ... :P moze inni tez powinni...
Pozdr. Darek
D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX
Tak. Jestem troche taki obuchem w leb dostawszy... ale postaram się od poniedziałku ruszyć. Trochę tez mnie nie było
Jakubs to ty już te tematy na luty zapodaj ;]
Jakubs, dawaj tematy, jeszcze zdążymy![]()
Trochę człowieka i technika się gubi...
Pozdrawiam, Ewa.
Głosuję na Jakubsa. Dlatego bo to jest jedyne zdjęcie które ma atmosferę tematu "5 minut od domu".
Reszta, zwłaszcza ta krajobrazowa, jakby w ogóle nie wyczuła specyfiki tematu. To tak samo jakby ktoś sobie w domu zrobił studio i dał zdjęcie studyjne. Niby technicznie w temacie: 5 minut od domu jak mordę. Ale to przecież nie o to chodziło.
Ja byłem tym kto ten temat zaproponował i ja to sobie to tak wyobrażałem że ma to być zdjęcie które potrafi wydobyć kreatywność z codzienności i zwykłości twojego sąsiedztwa.
Na przykład zmarznięty kot na płocie, śmietnik, kioskarka, kałuża na drodze, dziewczyna w oknie. Niepozorny obiekt który się codziennie widzi a który nagle okazuje się że może być ciekawym obiektem. Chodziło o otwarcie oczu na coś na co się patrzy codziennie, a czego się nie mimo to nie zauważa.
To że ktoś ma krajobraz koło domu nie oznacza że teraz może strzelić klasyczny krajobraz, albo że ktoś ma studio w domu, to da zdjęcie studyjne.
Tak więc w moim przekonaniu zdjęcia krajobrazowe są zdyskwalifikowane bo nie spełniły wymogu, niezależnie jak dobre by były z punktu widzenia krajobrazowego. Podobnie ten krokodyl - tak samo jakbym zrobił makro motyla zrobione na moim podwórku. Albo abstrakt Darsedza. To nie o to chodziło!
Jakubs jest więc zdecydowanym zwycięzcą.
Tak więc ocena Anchela z tymi gwiazdkami, czwórkami i piątkami jest raczej nie na temat....![]()
Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 26-01-2008 o 11:03
Skontaktuj się z nami