Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    no anchel, dzięki
    dzięki za wypowiedź, bo jakoś przysnęliśmy ...
    można na Ciebie liczyć, i to fajnie
    co do mojego zdjęcia, to gubi ostrość, bo jest zrobione przez 50mm na 1/13 sekundy... nie jest przez szybę... może przez filtr uv,a bliki w kontekście spojrzenia dzieciaka są dla mnie jedną z głównych atrakcji
    No możliwe z tymi blikami - zastanawiałem się jak one powstały ;]
    Ja nie neguję tych blików - dodają świątecznego uroku temu zdjęciu. Zresztą dobrze że zwróciłeś uwagę na to spojrzenie dziewczynki. Rzeczywiście wpatruje się w te błyski!

Domyślnie

Mam taką offtopową kwestię do naszego moderatora Co z tym podklejeniem poprzednich ZT do listy ? Temat był już kiedyś poruszany, bo podklejone są staaare ZT, tymczasem te nasze giną gdzieś w czeluściach archiwum... Hmmmm ?

Domyślnie

Zbigniew tak naprawdę to ja będę moderatorem dopiero, jesli się wszystko dobrze ułoży i zostanie uzgodniony nowy schemat wszystkich konkursów i tworów konkursopodobnych, mam nadzieję, że stanie sie to niebawem... wtedy jeśli do mnie to będzie należało, uporządkuję te wątki z pewnością. Obecnie to jestem takim moderatorem bez teki .

Domyślnie

Czyli prawie jak taki minister gospodarki morskiej w kraju, który jest potęgą kolonialną, jak Polska i ma szereg ważnych portów oceanicznych

Domyślnie

Pomijając kwestie przeklejania tematów w wątku, to co się stało z tematem na styczeń?
    Może się już ludziska przebudzili ze snu świąteczno-noworocznego...

Domyślnie

ja juz propozycje tematu szefowi wysłałem ... :P moze inni tez powinni...
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

Tak. Jestem troche taki obuchem w leb dostawszy... ale postaram się od poniedziałku ruszyć. Trochę tez mnie nie było

Domyślnie

Jakubs to ty już te tematy na luty zapodaj ;]

Domyślnie

Jakubs, dawaj tematy, jeszcze zdążymy
    Trochę człowieka i technika się gubi...

Pozdrawiam, Ewa.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Głosuję na Jakubsa. Dlatego bo to jest jedyne zdjęcie które ma atmosferę tematu "5 minut od domu".
    Reszta, zwłaszcza ta krajobrazowa, jakby w ogóle nie wyczuła specyfiki tematu. To tak samo jakby ktoś sobie w domu zrobił studio i dał zdjęcie studyjne. Niby technicznie w temacie: 5 minut od domu jak mordę. Ale to przecież nie o to chodziło.
    Ja byłem tym kto ten temat zaproponował i ja to sobie to tak wyobrażałem że ma to być zdjęcie które potrafi wydobyć kreatywność z codzienności i zwykłości twojego sąsiedztwa.
    Na przykład zmarznięty kot na płocie, śmietnik, kioskarka, kałuża na drodze, dziewczyna w oknie. Niepozorny obiekt który się codziennie widzi a który nagle okazuje się że może być ciekawym obiektem. Chodziło o otwarcie oczu na coś na co się patrzy codziennie, a czego się nie mimo to nie zauważa.
    To że ktoś ma krajobraz koło domu nie oznacza że teraz może strzelić klasyczny krajobraz, albo że ktoś ma studio w domu, to da zdjęcie studyjne.
    Tak więc w moim przekonaniu zdjęcia krajobrazowe są zdyskwalifikowane bo nie spełniły wymogu, niezależnie jak dobre by były z punktu widzenia krajobrazowego. Podobnie ten krokodyl - tak samo jakbym zrobił makro motyla zrobione na moim podwórku. Albo abstrakt Darsedza. To nie o to chodziło!
    Jakubs jest więc zdecydowanym zwycięzcą.
    Tak więc ocena Anchela z tymi gwiazdkami, czwórkami i piątkami jest raczej nie na temat....
    Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 26-01-2008 o 11:03

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów