Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    autograf
    Gość

Exclamation Statyw do D40. Np Velbon DF-50

Witam,
    czy ktos z Was uzywa D40 wraz z tym statywem? Czy statyw ten nie jest za "delikatny"?
    Co myslicie o tym sprzecie - DF-50? Ewentualnie czy polecacie cos innego mniej wiecej w tych pieniazkach?

Pozdrawiam!

Domyślnie

nie ten dział...

trochę o tym pisano - poszukaj w dziale "pozostałe akcesoria"
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

autograf
    Gość

Domyślnie

Ał, sorka, mod'a prosze o przeniesie postu.

Oszczędny w słowach Awatar Kazzam
    Miasto
    Wronki - Poznań

Domyślnie

Miałem D40, MAM Velbona z D80 i nadal daje radę. Pewnie latem wymienię go na bardziej praktycznego Manfrotka, ale mogę Cię zapewnić że ten statyw do D40 będzie w 100% dobrym rozwiązaniem. D40 jest stosunkowo lekką konstrukcją, także polecam.

PS. Statyw to nie jakaś profeska, ale Velbon i zwykłe no-name'y to jak niebo i ziemia!

autograf
    Gość

Domyślnie

Ok, dzieki za podpowiedz. W takiem razie rozejrze sie za tym Velbonem Pozdruffki!

autograf
    Gość

Domyślnie

A czy moze ktos z Was uzywa HAMA? Znalezlem cos takiego http://allegro.pl/item293559987_hama..._promocja.html i nie wiem czy lepszy jest ten HAMA czy Velbon DF-50?

Jesli ktos z Was uzywal HAMY prosze o komentarz.
    Dziekuje!

Domyślnie

Mam tego Velbona DF - 50 i do moich kompletnie amatorskich zastosowan ( czasem jakies zdejcia rodzinne, plenerek ) jest wystarczajacy. Nie jest zbyt ciezki ( in plus) ale jest stabilny. nawet z moim 2 szklem. 55-200 i SB - 600. masz tu linka gdzie kupowalem. w ciagu 24 h przyslali mi wiec polecam. A i taniej chyba juz nie znajdziesz nigdzie 69 zl + 16zl za przesylke toz to darmo a ulatwienie jak na pocztaek w niektorych sytuacjach ogromne.
    http://www.fotorimex.pl/product.php/...lbon_df-50.htm
    Ostatnio edytowane przez p_f ; 08-01-2008 o 13:35
    Nikon D40 | N 18-55 | N 55-200 | SB-600 | N ML-L3 | Kood Skylight | Velbon DF-50 | Lowepro Apex 140 AW

Oszczędny w słowach Awatar Kazzam
    Miasto
    Wronki - Poznań

Domyślnie

No ja dokładnie mam model DF-40... wczoraj też z nim biegałem robiąc fotki, bardzo znośny sprzęcik. Na start to będzie najlepsze rozwiązanie

autograf
    Gość

Domyślnie

Heh, dzieki, kupilem taki za 70pln w fajnym sklepie na Ślasku. Odebralem osobiscie, wiec nie płaciłem za wysyłke.
    Dodatkowo bardzo miła Pani tam sprzedaje

Jak ktos chce info to zapraszam na PM

Domyślnie

Witam,
    Odradzam tanie modele Hama z plastikowymi głowicami. Miałem model Gamma 71 (cena 100+ PLN).
    Głowica nie była w stanie utrzymać w kadrze pionowym mojego nikusia z 105 i sabiną (waga łączna 2 kg) podczas gdy producent mówi coś o 3 kg. Puszczała śruba i sprzęt "więdł"...
    Skutkiem tego musiałem się wyposażyć w coś lepszego - padło na popularną na forum Sherpe 600R. Czuję, że po raz pierwszy mam statyw...

pozdro.
    D7k+D70|MB-D11|N35/1.8|N50/1.8|N105/2.8VR|N18-70|N24-120VR|S70-300 APO|SB-800|RingFlash DRF-14|S600R|Lowepro & drobiazgi...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów