Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: kosz

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    może stosować pułapkę ostrości
    w tak dynamicznym sporcie? nierealne

a co do uciekajacej na tlo ostrosci - musisz sie poprostu cholernie pilnowac zeby miec ciagle aktywne pole AF na zawodniku... AF z 18-200 powinien sie wyrabiac w sporcie... ja sie nawet z pompka 80-200 wyrabialem
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lacha Zobacz posta
    w tak dynamicznym sporcie? nierealne

a co do uciekajacej na tlo ostrosci - musisz sie poprostu cholernie pilnowac zeby miec ciagle aktywne pole AF na zawodniku... AF z 18-200 powinien sie wyrabiac w sporcie... ja sie nawet z pompka 80-200 wyrabialem
    dlaczego nierealne? ustawiam sobie pułapkę na koszu (albo w jego okolicach) i robię zdjęcia sytuacji pod koszem - owszem odpadają sytuacje z pola, ale zdjęcia spod kosza są ok
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

ja uwazam ze to bez sensu ale nikom nie bronie tego tak uzywac... bo czy nie lepiej poprostu trzymac punkt AF na zawodniku? bez jaj ale koszykowka jest dosc mocno przewidywalnym sportem
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

Przycisk ustawiony. ale zgadzam się że powinno się super celować
    Muszę przypomnieć że pierwszy raz byłem na hali i po prostu wiem że muszę trenować lepiej niż moja drużyna )
    Za tydzień poćwiczę i zobaczymy co będzie
    Piotrek

Domyślnie

robie troche koszykowke wiec sie wypowiem.
    czas: mni 1/320, 1/400. A najlepiej jeszcze krocej. Wtedy jak trafisz z ostoscia, to zawodnik nie wyjdzie zamazany
    przyslona: wiadomo, jak najmniejsza. Polecam jakis zoom ze swiatlem 2.8. Sam duzo uzywam 80-200/2.8
    ISO: to juz zaleznie od oswietlenia. Najpierw ustaw czas i przyslone na sztywno (tryb M) i wtedy dobierz ISO. Pozniej bedzie ci latwiej wywolywac RAWy jak bedziesz mial wszystkie tak samo naswietlone

WB oczywiscie PRE. Biala kartka niezbedna, wystarczy taka od drukarki

af w trybie ciaglym, srodkowe pole i jezdzisz za zawodnikiem. Nie widze innej mozliwosci. Spust wciskasz kiedy bedziesz chcial zrobic zdjecie i tyle. Z seria tez nie bedzie problemow o ile bedziesz pamietal o sledzeniu zawodnika

tyle ode mnie, ale ja tam sie malo znam

Domyślnie

A powiedzcie jeszcze w N18-200 VR przełącznik na NORMAL czy ACTIVE czy to ma znaczenie?
    Piotrek

Domyślnie

jest jeden przełącznik VR ON?OFF i pod nim drugi NORMAL/ACTIVE
    Piotrek

Domyślnie

proponuje ustawic na OFF. VR bedzie wylaczony, bo nie jest potrzebny do tego typu zdjec. Przyda sie przy dlugich czasach naswietlania robionych z reki.

chyba, ze sie myle, to niech mnie ktos poprawi

Domyślnie

Oki. Dziękuję bardzo wszystkim za wypowiedzi. To była dla mnie owocna lekcja
    Siema
    Piotrek

Uprawnienia umieszczania postów