Szukaj
Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
www.blog.pressfocus.pl
ja uwazam ze to bez sensu ale nikom nie bronie tego tak uzywac... bo czy nie lepiej poprostu trzymac punkt AF na zawodniku? bez jaj ale koszykowka jest dosc mocno przewidywalnym sportem
Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
www.blog.pressfocus.pl
Przycisk ustawiony. ale zgadzam się że powinno się super celować![]()
Muszę przypomnieć że pierwszy raz byłem na hali i po prostu wiem że muszę trenować lepiej niż moja drużyna)
Za tydzień poćwiczę i zobaczymy co będzie
Piotrek
robie troche koszykowke wiec sie wypowiem.
czas: mni 1/320, 1/400. A najlepiej jeszcze krocej. Wtedy jak trafisz z ostoscia, to zawodnik nie wyjdzie zamazany
przyslona: wiadomo, jak najmniejsza. Polecam jakis zoom ze swiatlem 2.8. Sam duzo uzywam 80-200/2.8
ISO: to juz zaleznie od oswietlenia. Najpierw ustaw czas i przyslone na sztywno (tryb M) i wtedy dobierz ISO. Pozniej bedzie ci latwiej wywolywac RAWy jak bedziesz mial wszystkie tak samo naswietlone
WB oczywiscie PRE. Biala kartka niezbedna, wystarczy taka od drukarki
af w trybie ciaglym, srodkowe pole i jezdzisz za zawodnikiem. Nie widze innej mozliwosci. Spust wciskasz kiedy bedziesz chcial zrobic zdjecie i tyle. Z seria tez nie bedzie problemow o ile bedziesz pamietal o sledzeniu zawodnika
tyle ode mnie, ale ja tam sie malo znam![]()
A powiedzcie jeszcze w N18-200 VR przełącznik na NORMAL czy ACTIVE czy to ma znaczenie?
Piotrek
jest jeden przełącznik VR ON?OFF i pod nim drugi NORMAL/ACTIVE
Piotrek
proponuje ustawic na OFF. VR bedzie wylaczony, bo nie jest potrzebny do tego typu zdjec. Przyda sie przy dlugich czasach naswietlania robionych z reki.
chyba, ze sie myle, to niech mnie ktos poprawi![]()
Oki. Dziękuję bardzo wszystkim za wypowiedzi. To była dla mnie owocna lekcja
Siema![]()
Piotrek
Skontaktuj się z nami