Przycisk ustawiony. ale zgadzam się że powinno się super celować![]()
Muszę przypomnieć że pierwszy raz byłem na hali i po prostu wiem że muszę trenować lepiej niż moja drużyna)
Za tydzień poćwiczę i zobaczymy co będzie
Szukaj
Przycisk ustawiony. ale zgadzam się że powinno się super celować![]()
Muszę przypomnieć że pierwszy raz byłem na hali i po prostu wiem że muszę trenować lepiej niż moja drużyna)
Za tydzień poćwiczę i zobaczymy co będzie
Piotrek
robie troche koszykowke wiec sie wypowiem.
czas: mni 1/320, 1/400. A najlepiej jeszcze krocej. Wtedy jak trafisz z ostoscia, to zawodnik nie wyjdzie zamazany
przyslona: wiadomo, jak najmniejsza. Polecam jakis zoom ze swiatlem 2.8. Sam duzo uzywam 80-200/2.8
ISO: to juz zaleznie od oswietlenia. Najpierw ustaw czas i przyslone na sztywno (tryb M) i wtedy dobierz ISO. Pozniej bedzie ci latwiej wywolywac RAWy jak bedziesz mial wszystkie tak samo naswietlone
WB oczywiscie PRE. Biala kartka niezbedna, wystarczy taka od drukarki
af w trybie ciaglym, srodkowe pole i jezdzisz za zawodnikiem. Nie widze innej mozliwosci. Spust wciskasz kiedy bedziesz chcial zrobic zdjecie i tyle. Z seria tez nie bedzie problemow o ile bedziesz pamietal o sledzeniu zawodnika
tyle ode mnie, ale ja tam sie malo znam![]()
A powiedzcie jeszcze w N18-200 VR przełącznik na NORMAL czy ACTIVE czy to ma znaczenie?
Piotrek
jest jeden przełącznik VR ON?OFF i pod nim drugi NORMAL/ACTIVE
Piotrek
proponuje ustawic na OFF. VR bedzie wylaczony, bo nie jest potrzebny do tego typu zdjec. Przyda sie przy dlugich czasach naswietlania robionych z reki.
chyba, ze sie myle, to niech mnie ktos poprawi![]()
Oki. Dziękuję bardzo wszystkim za wypowiedzi. To była dla mnie owocna lekcja
Siema![]()
Piotrek
Skontaktuj się z nami