Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Nikkor 20 f/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    Jeśli to nie był towar z magazynu czy ze stanu to znaczy że sprzedał jako Kowalski Nowakowi i firma nie ma nic do tego. Co innego skarbówka, transakcje kupna-sprzedaży też są opodatkowane
    Ale chyba od jakiejś sumy (bodajże 1000zł czy 2000zł.). Tutaj jest 849zł.

Przede wszystkim wystawiłeś pozytywa. Dlaczego? Skoro sprzęt jest wadliwy powinien chyba być negatyw.
    No właśnie dlatego, żeby nie zamykać sobie drogi w negocjacjach, żeby gościu wiedział, że ja mu nie wróg.

Teraz ciężko będzie udowodnić, że ten obiektyw był taki w chwili zakupu. Poza tym jeżeli kupujesz od osoby prywatnej, to rzecznik Tobie nie pomoże.
    Zacznij spokojnie, bez nerwów, może się uda.
    No tak właśnie planuję.

A przy okazji: ten obiektyw dzisiaj trochę sprawdziłem. Porównałem go z KIT-em 18-70.

Okazało się, że jest gorszy od KIT-a. Najlepiej ostrzy krajobraz na przysłonie 8.0 a KIT na 5.0
    Jednak na 8.0 KIT i tak jest od niego ostrzejszy oraz z większym kontrastem. Myśle, że jest to wynikiem porysowania soczewek (przede wszystkim przedniej, bo na tylnej jest tylko kilka małych rysek).
    Jeśli ktoś mógłby porównać, to proszę:

http://www.wasilewb.neostrada.pl/DSC_20.NEF - dla Nikkora AF 20/2.8
    http://www.wasilewb.neostrada.pl/DSC_22.NEF - dla Nikkora AF-S 18-70/3.5-4.5 DX

KIT-a nie udało mi się ustawić na 20mm (łapał albo 18 albo 22 - nie chciałem 18mm, bo to krańcowy zakres) - ustawiłem na 22mm (widać to w nazwie pliku).

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 09-01-2008 o 22:01
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Jak dla mnie wystawienie pozytywa na allegro jest czytelnym sygnałem, że transakcje zakończono, wystawiający jest zadowolony. Jeśli masz zastrzeżenia czekasz z wystawieniem do końca rozmów. Od strony allegro sprawa jest, niestety, chyba jednoznaczna

Domyślnie

Jak dla mnie wystawienie pozytywa na allegro jest czytelnym sygnałem, że transakcje zakończono, wystawiający jest zadowolony. Jeśli masz zastrzeżenia czekasz z wystawieniem do końca rozmów. Od strony allegro sprawa jest, niestety, chyba jednoznaczna
    Niestety, masz rację.
    Allegro, to jeszcze nie wszystko: po co było facetowi 'brudzić w papierach' (nie ma negatywów).
    Zobaczymy co on sam odpowie, bo jeszcze się nie odezwał...

Pzdr.

PS.
    Spójrz na te NEF-y, co sądzisz o tym obiektywie ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

KIT zdecydowanie lepszy na brzegach, stałka bardzo słabo biorąc pod uwagę przysłonę.
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    ...
    było jeszcze pół godziny do końca, (ktoś z Forum stawia browar, nie powiem kto !)...

Pzdr.
    No, nie przeczytałeś chyba wszystkiego dokładnie - wyraźnie napisałem:

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Rozumiem, że pytacie o szkła AF...

AF Nikkor 20/2.8 jest więcej niż poprawny, ostrzejszy od Tamrona 17-50/2.8 na 20mm, za te pieniądze, jeśli stan jest nienaganny, warto.
    Mały klops... Ale na pocieszenie mogę Ci tego bączka rycerskiego postawić...Co byś miał w czym żale utopić...

Pozdrawiam

Domyślnie

Masz nauczke, ze jak obierasz osobiscie to tylko pieniadze po obejrzeniu towaru a nie wysylasz wczesniej przelew, w koncu kupujesz uzywane a nie nowke ze sklepu. Teraz nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów