Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Nikkor 20 f/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    Zacznij od kontaktu ze sprzedającym, wtedy będziesz wiedział co robić.
    Obiektyw odbierałem osobiście. Facet wydaje się przyzwoity. Niestety na razie nie reaguje na moje monity. Pewnie tu są dwa rozdziały: przyzwoitość przyzwoitością a pieniądz się liczy ! Nie wiem, jeszcze poczekam. Chyba do sądu nie pójdę. Trudno: ja bym w ten sposób nikogo nawet nie próbował oszukać - no ale to się wynosi z domu.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Odbierałeś osobiście i nie go nie obejrzałeś???
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artful Zobacz posta
    Odbierałeś osobiście i nie go nie obejrzałeś???
    No, właśnie nie. Tym bardziej, że i tak już byłem na straconej pozycji, bo pieniądze przelałem poprzedniego dnia, więc teraz nie chciałem po sobie zostawić nieprzyjemnego wrażenia. Facet wydał mi się w porządku (prowadzi jakąś działalność, jeździ po kraju, dostarczając swoje wyroby), więc skoro nic nie zaznaczył - to byłem pewien, że wszystko jest w porządku. Połowę ceny mogłem sobie wytłumaczyć tym, że obiektyw miał tylko obydwa dekielki i nic więcej: ani opakowania, ani osłony słonecznej ani dokumentów - pewno długo użytkowany... Sprzedający chyba nie był fortografem zawodowym, jeśli w ogóle zajmował się fotografowaniem. W normalnej sytuacji kupna-sprzedaży byłbym może bardziej zasadniczy, ale ta aukcja: było jeszcze pół godziny do końca, (ktoś z Forum stawia browar, nie powiem kto !)... Potem, to już konsekwencje tej pierwotnej decyzji...

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Proszę:

http://www.allegro.pl/item288267072_..._2_8_w_wa.html

Dokładnie, jak piszesz.

Mocno porysowane i przednia, to jakby placek na środku zdarty.

Numer obiektywu: 258152

Pzdr.
    To na szczescie nie ten, bo to co ja mialem to byla totalna mydelniczka. Jakby na niego soft zalozyc. Mi udalo sie na szczescie zwrocic bez zadnych problemow. Ale tam byla naprawde tragedia z ostroscia. Nawet na wyswietlaczu aparatu bylo widac ze strasznie nie ostre.
    Ostatnio edytowane przez lesheck ; 09-01-2008 o 12:45
    FE | F80 | F100 | F6 | Z6 | D500 | N16-35/4 | N 24-70/4 Z | N70-200VRII | N80-400G | N35/2D | N50/1.8G | N85/1.8G | N 105 2.8VR | N 100/2.8 E MF | N 70-210/4 MF | SB800 | SB900
    Ex: D70 | D300 | D600 | D7500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Nie było. Tylko, czy facet zechce przyjąć i zwróci kasę?
    Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. . .

Pzdr
    Wystarczy go postraszyć... sam prowadzę działalność i wiem, że w takiej sytuacji jestem jako sprzedający na przegranej pozycji (w sądzie i u rzecznika praw konsumenta)... no chyba, że z tamtego jakiś cwaniak... to możesz mieć problemy ale wydaje mi się, że będzie w porządku tylko się z nim dogadać musisz

Napisz gościowi maila, że kontaktowałeś się z Rzecznikiem Praw Konsumenta oraz Swoim zaprzyjaźnionym prawnikiem, i znasz swoje prawa i chcesz wymienić towar na taki jaki był przedmiotem aukcji lub zwrot kasy

Jeśli to nie poskutkuje to Rzecznik Ci pomoże za darmo
    Pozdrawiam. Jacek.... --++Te bestie mają ogromne serca++-- http://foto.mjtech.pl
    D40X + Kit / Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR IF-ED / SB-800 i drobiazgi w CaseLogic'u

Domyślnie

NIe rozumiem dlaczego chcecie od razu straszyć, czy załatwiać na siłę?! Najpierw warto spróbować się dogadać. Prawnicy i rzecznik później.
    Przede wszystkim wystawiłeś pozytywa. Dlaczego? Skoro sprzęt jest wadliwy powinien chyba być negatyw. Teraz ciężko będzie udowodnić, że ten obiektyw był taki w chwili zakupu. Poza tym jeżeli kupujesz od osoby prywatnej, to rzecznik Tobie nie pomoże.
    Zacznij spokojnie, bez nerwów, może się uda.

Domyślnie

NIe rozumiem dlaczego chcecie od razu straszyć, czy załatwiać na siłę?! Najpierw warto spróbować się dogadać. Prawnicy i rzecznik później.
    Przede wszystkim wystawiłeś pozytywa. Dlaczego? Skoro sprzęt jest wadliwy powinien chyba być negatyw. Teraz ciężko będzie udowodnić, że ten obiektyw był taki w chwili zakupu. Poza tym jeżeli kupujesz od osoby prywatnej, to rzecznik Tobie nie pomoże.
    Zacznij spokojnie, bez nerwów, może się uda.
    Też jestem zdania, że trzeba spokojnie... ale jak widać ten gościu nie odpowiada... poza tym prowadzi działalnośc podobno więc jest szansa coś wywalczyć... jak sie nie da dogadać
    Pozdrawiam. Jacek.... --++Te bestie mają ogromne serca++-- http://foto.mjtech.pl
    D40X + Kit / Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR IF-ED / SB-800 i drobiazgi w CaseLogic'u

Domyślnie

Ale jeżeli sprzedał bez faktury, to jego działalność nie ma nic do rzeczy.

Domyślnie

Ale jeżeli sprzedał bez faktury, to jego działalność nie ma nic do rzeczy.
    Nie wiem jak to wygląda formalnie ale jeśli ma firmę i klientowi nie dał żadnego rachunku to ... ja bym się na jego miejscu bał pozdrawiam.

Domyślnie

Jeśli to nie był towar z magazynu czy ze stanu to znaczy że sprzedał jako Kowalski Nowakowi i firma nie ma nic do tego. Co innego skarbówka, transakcje kupna-sprzedaży też są opodatkowane

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów