chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym zdjęciu.
pozdrawiam
Szukaj
chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym zdjęciu.
pozdrawiam
Nikon D90| Nikkor 80-200/2.8 | Vivitar 283| Moje zdjęcia
ja sadze, ze raczej kiepskie - poczawszy od winiety, przez przepalke na riderze, prawa reke ginaca w tle az po trick - chyba nie byl wyjechany do konca ?
na plus natomiast dynamika foty - jak nie lubie panoramowania czy jak to nazywacie tak tu podoba mi sie bardzo
jak mam sie pozbyć winiety, nie obcinając przy tym głównego obiektu? przy dużych zbliżeniach wydaje mi się to dość trudne
przepałka- myślałem że nie jest aż tak wyraźna
trik był skończony
druga lampa chyba rozwiązałaby problem ręki
heh - odpowiedz moze troche durna, ale ... zmien szklo
ten Peleng IHMO nie jest wart zlotowki ...
przepalka - u mnie na laptopie (kalibrowany LCD) potezna, nie ogladalem jeszcze na CRT
sugerujesz że mam go sprzedać i dozbierać do fish-eye'a z AF? ok. 2000zł
ech ...
nie, nic nie sugeruje
nie lubie po prostu takiej chamskiej winiety
a fisheye`a mozna kupiic o wiele taniej - vide ebay i HongKong, albo Zenitar 16mm/f2.8
zostane jeszcze jakis czas przy Pelengu, bo winieta to nie jest dla mnie wada, a nad techniką nadal moge pracowac
Nie jest wcale tak źle, fotka ma swój urok dzieki winiecie
Jest dynamika i o to chodzi![]()
Wg mnie rownierz trzebabylo zrobic TAMRONEM
Nic mi sie nie podoba...
Ja kadrowałem Pelengiem tak, żeby móc zamalować winiete. Z tego co widze to musialeś blisko staćwydaje się że jest 2m od Ciebie, a jest tak naprawdę 10cm. Lekko przepalone i te rece, jakby latał, troszke za małe zdjecie jak na forum. Wracając do Pelenga, to bardzo fajne szkło jak się trafi (jak mojemu kuplowi) za 400zł. BO to na alldrogo sprzedają to chodzi po 1200zł, to juz lepiej 10,5mm zakupić dokładając.
www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami